fredag 28. februar 2014

Vintermelankoli, naprapat og PT

Dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at de var selve livet.

sokkestrikking
-eller,jo,... jeg vet jo det, men det er ett stykke fra å vite det, til å gjøre litt mer ut av dagene som kommer.  -Og enda fortere gjort å bli sur for dagene som bare gikk...Hvor ble de av. Hvor ble det skapt minner?

Vinterferien i år har blitt slik. Fikse og ordne småsaker, strikke, høre på radio, lese, jobbe litt, surfe på nett, lufte bikkjer, irritere meg over KS, bli trist over lite kjærestetid, trene litt innimellom. Dager som bare kom og gikk. De som er selve livet. Og jeg blir sur på meg selv som trakk ned rullgardina, krøp inn i hulen og lot dagene bare komme og gå.

Nå er det en helg igjen av vinterferien. På tide og sparke seg selv ut fra hulen. Etter Naprapatbesøk på onsdag bestemte jeg meg omsider for å teste ut personlig trener. Jeg skal møte Kent på Actic om en drøy time. Senere i kveld blir det slyngetrening og svømming.

Jeg stjal bilde fra nettet igjen.
Feil kjønn på naprapat og feil alder på pasienten:)
For spesielt interesserte. Naprapat ble en positiv erfaring. Jeg gikk til Din naprapat i Hønefoss. Jeg fikk bråvondt på innsiden av kneet etter en intervallmølleøkt rett etter jul og kneet  har nektet nærhet til møller etter den gang. Jeg så for meg irriterte muskel og senefester og ubalanse i muskulatur etter ødelagte bein og rart gangelag i sommer og høst. NaprapatMerete var enig og fant stramme fester og dårlig muskulatur og sendte meg øvelser jeg skal gjøre. Egentlig kan jeg gjøre alt som ikke er vondt, men være forsiktig med elipsemaskin og heller svømme og sykle et par uker til. Også er jeg fryktelig svak foran ved høyre hofte og dype magemuskler. Det var helt utrolig å ha så lite kraft i en side i forhold til det andre. Det var egentlig ganske ustabilt på hele den ene siden, så ikke rart kneet protesterte. En PT skal holde meg i øra og passe på at jeg ikke sklir ut:) Jeg er ved godt treningsmot. Bare de 2 siste ukene med egen fokus på å styrke muskler rundt kneet har hjulpet noe.

Det blir spennende å se:)

Ønsker dere alle en super dag:) Husk på å skape noen minner i løpet av helgen:)


 

onsdag 26. februar 2014

Opp fra det Øde

Velkommen innom godtfolk. Flott å se at alle ikke har glemt meg, nå som jeg børste støv av bloggen igjen. Den skal få nytt liv. Jeg trenger det for å holde motivasjonen i gang igjen:)

Jeg misliker sterkt å innrømme det, men treningsfokuset har endret seg. Før var helse en bra bieffekt av treninga. Nå har helseeffekten fått hovedfokus.

2013 ble ett møkkaår på treningsfronten. Med kraftig ankelforstuing og brannsår under begge beina ble det ikke mye trening i løpet av sommeren. I høst fikk jeg gallesteinsanfall (er det ikke det som rammer 40, feit og female?) Med de smertene fikk jeg enorme ryggspenninger og jeg gikk på skrå i noe som kjentes ut som en liten evighet. Alt har selvsagt gitt avbrekk i perioder hvor jeg har vært i godt sig med trening.

2014 startet bra. Det ble spinning og intervall på mølle. Livegym på stuegulvet. Gåturer. Etter en mølleintervalløkt sa kneet stopp. I 3 uker gjorde alt vondt. Gå i trapper, ta på buksa, sette seg på do...alt som krever bøyde knær. Nå gjør det ikke så vondt lenger, men mølleløping er bare å glemme. -Også jeg har blitt glad i trappegelendre ;-) ellipse, spinning med liten belastning og gåturer fungerer heldigvis greit.

Svømming er fint sa Erik og kikket ut på snøløs vinter. Actic har bassengtilgang inkludert i medlemskapet. Det er helt genialt å ha svømming som en del av treningstilbudet.  Vi meldte oss inn. (Hadet Move, jeg vil savne dere). Det kjennes bra ut å være medlemmer på samme senter slik at vi kan se hverandre når vi trener iallfall :)

Foreløpig har jeg forsøkt meg på spinning og slyngetreningstime på nytt senter. I tilegg har jeg svømt, tråkket på ellipsemaskin, tøyd og trent styrke. Under bilde av meg har jeg linket til endomondo, så for spesielt intr. kan dere se hva jeg har jeg trent. Også har jeg som sagt ambisjoner om å skrive her flere ganger i uka:) Neste innlegg skal være om mitt besøk hos naprapaten i dag. Det fortjener eget innlegg :) Til så lenge blir jeg usedvanlig glad om dere heier litt på meg. Jeg trenger all støtte jeg kan få :)


Til påske skal jeg kunne løpe igjen :)