tirsdag 28. september 2010

kult

Det er morsomt med gps-klokke. i dag fant jeg ut hvordan jeg skulle stille den inn for å få lap for hver km også. Det passer ypperlig for meg som skal prøve å komme meg ned på 6 min/pr km tid.

Det er lenge siden jeg har løpt nå, så turen i dag var forsiktig. Farta har ikke blitt noe bedre den siste mnd for å si det sånn, men beina kjentes bra og kroppen synes det var deilig å være ute med joggeskoa igjen. Ekstra morsomt å løpe inn ny og tykkere tights og superundertøytrøye kjøpt på salg hos g-port tidligere i dag:) Roooosa trøye altså:)  hehe..

6.65 km, 7.10 min pr km og snittpuls på 155. Litt i underkant av 80% av maks. 
Her ligger forresten turen.

Ikke helt på latsiden :)

Jeg visste at september ville bli måneden uten de mange løpeturene bare ved å ta en liten titt på kalenderen. 3/4 av  helgene var booket.  Messe, Hønetreff og fjellhelg sto på programmet. Enda mindre løping ble det da en uke randt bort i snørr, hoste og feber:) Sukk. Likevel har september vært bra. Jeg har vært på mange turer ut i skogen, på toppen av Glittertind, deltatt på null-løp, kjøpt meg (og brukt) spinningsykkel, begynt med zumba og fått svettet ut ett anstendig antall ganger.

Men løpinga da..og nå som det nærmer seg Eggemomil og Hytteplanmil? Joda..jeg blir med på Eggemomila men nøyer meg med 5 km:) Ikke verst at jeg blir med vel:) Tiden er jeg superspent på...den blir ikke imponerende:) Men kos blir det..Anne Lene og Camilla skal også være med. Jeg gleder meg.

Og oktober skal bli en løpemnd:)

tirsdag 21. september 2010

spinning og zumba


Finn.no er usedvanlig kjekt. Spinningsykkel har stått på ønskelisten min lenge. På søndag fant jeg denne på Hønefoss. En gammel studiosykkel i god stand til 500 kroner:) Så får jeg se hvor lenge den blir noe annet enn ett tørkestativ:) (bilde er fra annonsen).

I går forsøkte jeg meg på zumba for første gang også. Hoftene hadde ganske godt av å måtte riste seg. Løping og gåturer i sommer har ikke akkurat bidratt til mykhet og beveglighet. Jeg må gjøre litt mer med det gjennom vinteren. Kanskje jeg skal få med meg noen yoga-timer igjen...hmmm :) Zumbatimen avsluttet jeg med en hel kilometer på tredemølla ;) Jeg måtte bare få løpt bittelitt og løp med 10 km/t fart. Det er dette som er det forløpige fartsmålet mitt på lenger distanser også:)

søndag 19. september 2010

spinning i går, sopp i dag

Det er deilig med morgentimer når dagen er full av planer. I går trente jeg inne for første gang på lang tid. det var helt ok. Fikk svettet masse:) I dag har det vært sopptur.


Her er dagens fangst...ca 5 liter traktkantarell før rens...og bittelitt piggsopp. Nå skal ny forsyning forvellet sopp i fryseren.

Også har jeg kanskje en fangst til i dag...fant en spinningsykkel på Finn, lokalisert i nabolaget, og skal ned og se på den om bittelitt:) schwinn-spinn...juhuuu...

Ellers går jeg og funderer på fremdriften mot Gøteborgsvarvet 2011. Tenker liksom at to løpeøkter (en intervall og en litt lenger tur) ute, eller på mølle, og 1-2 andre aktiviteter nå gjennom vinteren pr uke kan passe før jeg øker på med mer løping etter vinterferien...noen innspill?


lørdag 18. september 2010

2. oktober. Eggemomil, 5 km..Bjørn Berge

Jeg har aldri møtt Camilla . Vi har fulgt hverandres blogger og fått innblikk i hverandres treninger, oppturer og nedturer, men aldri truffet hverandre. Gjennom bloggene fant vi ut at  Eggemomila og en fest på Hønefoss er en ypperlig anledning til å se hverandre også. Med eller uten løpeskjørt.

Er det flere som vil være med. Løpe 5 eller 10 km med eller uten tid. Eller bare være supporter? Vi trenger det også.Etterpå blir det enkel lunsj og evt dusj hos meg hos meg for langveisfarere. På kvelden går vi ut og spiser før vi drar på Bjørn Berge konsert. Bjørn Berge er en av de mest rocka bluesmusikerne jeg veit om. Helt rått og utrolig bra.  Det hadde vært utrolig kos om vi ble flere, enten på hele, eller på deler av programmet.

Det er greit å vite hvor mange vi blir. Send meg gjerne en mail eller kommenter i feltet her om du vil være med eller lurer på noe. maritolberg"alfakrøll"gmail.com

  • Camilla skal løpe mila, er med på hele pakka
  • Marit, løper sannsynligvis 5 km. (sorry Camilla, har fått løpt for lite i det siste til å ta mila).og er også med på resten.
  • Du?
ps..jeg løp forresten en liten tur i går. Tenkte jeg skulle kontrollmåle kortrunden min. Bikkja hadde vært alene hele dagen og er i tillegg hormonell med løpetid rett rundt hjørnet.  Kan si hun var bare bittelitt overivrig på tur. Jeg startet gps-klokka og la i vei i rolig tempo...bikkja dro meg ut i hver grøftekant for å snuse og tisse. Inne i skogen slapp jeg henne og hun fikk ferten av noe morsomt. Det resulterte i at jeg måtte vente og rope og løpe  frem og tilbake ørten ganger. (hun pleier å være veldig i nærheten og komme på innkalling altså) Det var den kontrollmålinga. Kneet murret  også. Jeg slo av klokka og tenkte at nå gjennomfører jeg helt rolig resten av runden. Den målinga får vente til neste gang. Fjellturen forrige helg satt fremdeles i beina. Løpe seg varm i rolig tempo hjalp godt. Beina kjennes veldig bra ut i dag. Tror jeg skal ta en spinningtime på morran jeg:)

mandag 13. september 2010

Hviledag?




Zumba, sol og gode naboer..det ble i allefall to av tre:) Altså sol og gode naboer og ikke noe zumba. Men treningssenteret mitt har begynt med zumba og jeg har lyst til å prøve...bare ikke i dag :D I dag vil jeg slappe av og gjøre ingenting.  Nesten ingenting i allefall. Nesten ingenting som  i å se på tv, blogge, lage kort, ta oppvasken, rydde bort klær, redigere  bilder, drikke pepsimax, kjøpe skummet melk og lufte Dina.

Jeg kjenner beina er slitne selv om energien er på plass. Leggene har fått noen stramme sener, låra er ømme. Joda..det kan være lurt å skynde seg langsomt og ta en dag "fri"

Istedet skal vil jeg vise dere bilder av vakkert høstfjell og logging av turen med garminklokka.

Her er Logginga av turen med Garmin-GPS :) og under her er vakkert høstfjell. Litt annerledes enn tåkeheimen vi fikk på 2000 meter dagen før.

søndag 12. september 2010

Fjellhelg på Glitterheim

Litt redusert etter ei uke med forkjølelse satte Hege og jeg kursen mot Glitterheim. Ingen av oss hadde vært i området før. Da Monica i Villtur (friluftsgruppa vi er med i) satte opp en tur dit, var vi ikke sene med å melde oss på. Glittertind sto høyt på ønskelista.  Siden noen må jobbe, kom vi oss ikke avgårde før fredag. Fra parkeringen og inn til Glitterheim er det 8 km. Sykkel er fint tenkte vi og leide oss sykler og satte i gang med tråkkinga. Gurimalla. Det var tungt. Løs grus og tung sekk og slitne var vi fra før. De 8 km. ble eviglange 50 min og selv små stigninger ble marerittlignende fjelltopper. Det var utrolig deilig da vi kunne trille ned de siste metrene til Glitterheim. Korsryggen verka og låra tunge etter syklinga.
De andre koste seg med vin og terningspill i peisstua da vi kom. De hadde  allerede hadde gått Glittertind. Det siste var ingen bombe. Yr hadde meldt ok vær fredag og søndag og regn på lørdag. Hva gjør vi...det var det store spørsmålet. Skulle vi være med de andre til Nautegarsfjell eller rygghø eller skulle vi går for Glittertind. orket vi i tilfelle Glittertind på søndag om vi ble med på langtur på lørdag? Etter litt frem ogtilbake bestemte vi oss for å ikke høre på yr og satse på Glittertind uansett. -Og Glittertind ble det. Jevne stigninger 1100 høydemeter. Litt sikt i lavere området. Ett lite øyeblikk kunne vi skimte toppen av skavlen også.  Før breen begynte var det matpause og påkledning. Følte meg som en teletubbi med regnbukse og lag på lag med alt mulig annet.  Turen på breen ga en behaglig avveksling fra balansering i steinur.
På toppen var det snødriv og null utsikt.
I dag droppet vi sykler på returen til parkeringen. 1.5 time rask gange kjentes mye bedre ut enn 50 min pesende på syklen. omsider fikk vi en tur med resten av gruppa vi også:) Været var bra og høstfjellet viste seg fra sitt beste:)
 
Turens pluss


  • Hyggelig selskap

  • Nytt og flott område er egenerfart

  • Frøs ikke og nysekken dugde bra.

  • Hege hadde med ekstra votter og lue, noe jeg hadde glemt

  • Vi nådde målet vårt og kom oss til topps på Glittertind

  • Trenger ikke mer enn ett glass vin når man er sliten

  • Vi så sola og høstfargene bra før vi dro hjem igjen


Turens minus

  • Det eneste må være en forferdelig sykkeltur og null sikt....men det er allerede nesten glemt:)
Slik ser det egentlig ut :)
 (knabbet bilde fra en eller annen Trond :) )


 Hmmmm..jeg har logga turen med gps og tatt høstbilder fra da vi så sola...men det får komme i neste innlegg:)

tirsdag 7. september 2010

Sjuk

Host- hark- snufs -svette- fryse..og sånn går nu dagan....

Ikke no' trening. Sofa, bok, te, papirhåndkle, facebook og halspastiller og er fine greier.

Men, det er bra med treningsfri innimellom. Er det ikke?

torsdag 2. september 2010

Blogging og Eggemomila

Du og jeg Camilla...du og jeg...og kanskje noen til:) Eggemoemila, 2 oktober..Jepp!!

Det er helt utrolig hvor mye motivasjon jeg får ved å blogge. Bare det å vite at flere følger med og er nysgjerrig på hvordan det går med meg. Bare det å følge med på hvordan det går med andre. Vi finner hverandre..Ingalill, Camilla, Kristin, Astrid, Audun og Siri og mange flere har lurket seg inn i treninghverdagen min. ... Jeg leser og leser om oppturer og nedture, ler, nikker gjenkjennende og omfavner tips og triks . Mennesker jeg aldri har møtt gjør en forskjell. Tusen takk til alle dere som er med gjennom bloggen.

Så er det Eggemomila da. Camilla har meldt seg på. Jeg skal melde meg på. Kanskje vi får til litt feiring etter løpet? Er det flere bloggere som vil være med. Enten som moralsk støtte eller å løpe? Her kan det velges i 5 og 10 km, med eller uten tid:) Jeg skal bare gjennomføre. 1 mil er egentlig litt for langt for løp for meg, men med halvmaraton en gang i fremtiden er det bare å hoppe i det:) Her skal det løpes med nummer på brystet. Tiden blir sikkert mer en dobbelt så lang som de beste. Feiring etterpå...det må til...Si i fra om du vil være med da...:) Bloggerne som møtes:) Kanskje det burde blitt klubblaget for anledningen også:D

Bjørn Berge spiller blues på Hønefoss på kvelden den 2. ser jeg... :)

onsdag 1. september 2010

oppsummering for august.

Jeg liker ikke at det blir mørkere om kveldene. Det er ett tydelig tegn på at sommeren er over. Jeg som nesten ikke jeg oppfattet at den har vært her engang...Bortsett fra at jeg har hatt lang ferie da.

August ble en bra treningsmnd selv om jeg ikke fikk gjennomført alle målene mine. En mnd går så alt for fort. jeg meker kroppen blir sliten om jeg trener for mye, for intenst og på for kort tid. Målene har låst litt i forhold til frihet til å gjennomføre ulike aktiviteter rett og slett fordi jeg trenger rekreasjonstid mellom øktene. Derfor blir nok septembermålene noe annerledes og litt mer åpne med valg av aktivitet.

Jeg merker at formen stadig blir bedre. De rolige joggeturene er kun deilige nå. Før var de rolige turene aldri rolige nok. Nå koser pulsen seg på godt 150. Jeg legger inn ruter som er bittelitt mer kupert uten at det er noe pes.  Bakketurene er mindre anstrengende og kroppen har en del å gå på. Tempo blir sakte bedre.Leggene samarbeider.. Motivasjonen har vært god mesteparten av tiden. Det er gode tider:)

Her er augustmålene med kjapp-kjapp vurdering
  • Jeg skal ha minimum tre gode svetteøkter i uka og minimum 1 av dem skal være løping, og minst en av dem skal være alternativ trening. Jepp
  • Jeg skal lytte til kroppen å forsøke å unngå skader. ok, litt stive legger, men de fikk massasje og det hjelp:)
  • Jeg skal forbedre tiden min på 5 km på Eggemoen med minst 1 min. slik at jeg kommer meg inn på under 32 min på en vanlig egentrening:) har ikke testet
  • Jeg skal ha løpt mila to ganger til. hmm...mørkgonga, kongens utsikt og ned + en tur på mila med 1.5 km gåing...teller det?
  • Jeg skal ha gått minst fire skikkelige motbakketurer. Det ble tre..også noen mindre turer og sykling opp til Jonsetangen...
  • Når mnd er omme skal jeg ha løpt minst 50 km. Jepp..det klarte jeg
Her er gjennomført trening i august

-2/8: 5 km Helgelandsmoen, 32.35, snittpuls ca 162
-4/8: Stedjeåsen i Sogndal, bakketur. 520 høydemeter, snittpuls opp ca 160. 2.5 timer totalt og 920 kcal brent:)
-7/8 5 km intervall på Eggemoen.
-9/8 8.5 km Eggemoen. (+1.5 km gåing)
-15/8 3.6 km lokalrunde. 23.30. Ny rekord..og runden er nok noe lenger enn 3.6
-19/8 5 km fartslek og intervall på Eggemoen.
-21/8 5 km, 32 min 3 sek. Ny pers.
-22/8 Kleiva opp på 25 min. gåtur til kongens utsikt, jogge dronningveien, 4.4 km ned igjen
-26/8 syklet opp til Jonsetangen og ned igjen 15 km. mye bakker
-29/8 Rolig jogging. 6 km
-29/8 Kleiva opp, jogge Dronningveien ned. 6 km
-31/8 Nulløp, 4 km, 26.5 min, 2 sekunder i differanse
 
Septembermålene
September er en travel måned. Det er to ting som står å roper mot meg i trenings-sammenheng. Glittertind om en drøy uke og Gøteborgsvarvet neste år. I oktover er det Eggemoemil og hytteplanmil. Jeg lurer på å være med for å bli mer vant til å løpe med nummer på brystet. Jeg ser for meg at september blir en mnd hvor jeg klarer meg med mål som å holde på minst tre svetteøkter i uka. Jeg skal løpe langt og gå langt og trene litt intervall og kanskje alternativt innendørs...Formen kal vedlikeholdes og helst bedres itt i september også:)