tirsdag 29. mars 2011

Rundtomrunden, fellestrening med hytteplan

Orker jeg dette, tenkte jeg i dag...beina var blytunge etter Viggo-timen i går. 4x4 intervall og styrketrening satt godt i både lår og rumpe. 1000 unskyldninger raste gjennom hodet mitt. men når alternativet var ny maleøkt dro jeg på meg treningstøyet og så for meg en rooooligtur. Og jammen sa jeg roligtur!

I min målestokk løp jeg i konkuransetempo store deler av løypa. Flere av spittene viste fart over 10 km/t. 10 km/t tempo har blitt ett eget mål for meg....tenk å løpe lengre distanser med fart på under 6 min pr km. Jeg ser jeg nærmer meg. Flere og flere km kommer under denne magiske grensa:)


Dagens tall:
11.8 km hvor garminklokka tok tiden på 8.81 av dem
Gjennsomsnittsfart 9.6 km/t
Snittpulsen endte på 88%

Her er Garminresultatet med splitter og kart og slikt

Det er så utrolig digg å løpe på asfalt igjen. Merker godt at jeg synes det er mer naturlig å løpe på asfalt enn på mølle. Kroppen får sin egen flyt. Selv om beina stivna i dag ble det en kjempeøkt:)
Takk for hyggelig selskap underveis :)


For spesielt intereserte har jeg jeg lastet opp sykkelturen på lørdag også. Heradsbygdarunden tror jeg er fin å jogge også:)

Heradsbygdarunden med Dag og Dina
Tolpinrud-Snyta-Helgelandsmoen-Beredskapsveien-gjennvinningsstasjonen-Norderhov-Hønefoss-Tolpinrud

mandag 28. mars 2011

Yes :)

Jeg trodde egentlig atmålsetninga om 2 kg minus i mnd gikk rett i dass i mars. Det har vært hyttetur med vin og kos og jeg har ikke vært superflink med maten synes jeg. Med lettere angst gikk jeg på vekta i dag...forberedt på at den evt kunne ha gått opp også...men jøss...vekta viste at jeg snart er i mål med april i samme slengen...Nesten så jeg trodde det måtte være noe feil:) Slikt gir en bra start på dagen:)

Ellers har jeg trent myye overkropp i det siste..lange seige drag med malerrulle og kraftige sirkelbevegelser med sandpapiret...I kveld byttet jeg bort malersakene med intervall på mølle og styrketrening etterpå. Så mange rare vrier for å trene løpeteknikk. juhu...men en deilig følelse å ha gjennomført:)

lørdag 26. mars 2011

Dyre glade hjul og årets første sykkeltur i nydelig vårvær



Kul hjelm og mye dyrere på Glade Hjul enn på G-sport. Det er bittelitt forskjell på 699 og 499. Faktisk er det to flasker med helt grei vin !
 
I lett desperasjon jaktet jeg på sykkelklær i dag. Vårens første sykkeltur var avtalt og jeg hadde verken sykkelbukse eller hjelm. lang bukse uten seler sto på ønskelista. Det samme gjorde en feminin hjelm som ville kle både meg , solbrillene og det nye vidundret mitt. Om noen skulle ha klart å glemme det kjøpte jeg meg ny sykkel i høst som har stått til pynt i stua siden den gang. jeg skrev om det her. . Endelig skulle Birkensyklen ut av stua og på veien.

Etter å ha vært innom G-sport i går og JK-sport og Sandbergsport i dag havnet jeg etterhvert på Glade Hjul. Sånn passe lei av hele prosjektet. På ett av stativene hang det shortser med skilt over tekstet 699. God padding sa selgeren...selv om den ikke var så god som den til 1200...okok...tenkte jeg..dyrt..men er den god kan jeg ha den under skibuksa i dag iallefall...og jeg trenger jo shorts til sommeren. Så fant jeg en passende feminin hjelm....en staselig hvit en med blomster på. Damegenet slo inn og hvit hjelm med rosa og røde blomster blir bra til Birkensykkelen var min konklusjon.

Jeg trakk kortet...kjørte hjem, dro på meg klær og gjorde meg klar for tur. Først 8 km med gamlesykkelen og Dina i springer, deretter drøye 2 mil med nysyklen.  Jeg skal ikke skryte av sykkelformen. Det var uvant for lårmusklene å sykle...for ikke snakke om korsryggen ...og området med setekontakt...og at jeg glemte at jeg hadde klikkpedaler. selvsagt tryna jeg...idrettsskaden kan synes på venstre kne..oppskrubba...men egentlig gikk det forbausende bra. Sykkelfølge Dag sto å lo, så det så nok mer komisk enn skummelt ut..og Dag..du er tilgitt:)

Farta..veit ikke..har ikke lastet ned fra Garminklokka ennå..spørs om jeg vil laste det ned også ;) Det gikk ikke veldig fort for å si det sånn...



Men det som ble greie for meg..er at da jeg skulle skrive dette innlegget søkte jeg opp hjelmen min for å finne bilde..og det fant jeg.... på g-sport..uten spesielt tilbud kostet den samme hjelmen 200 kroner mindre enn på Glade Hjul. For å være sikker på at det var den samme hjelmen tok jeg frem kvitteringen. Der ser jeg at jeg har betalt 1090 for shortsen også... Sikkert fin shorts. Pearl Izumi. Maken til den på bilde men i kort utgave.

Jada..jeg som har vært for sløv, men jeg er ikke vant til slikt jeg. Det blir ikke mer shopping på Glade Hjul i allefall.

Jeg har løpt den siste uka også... Rundtomrunden med hytteplanfolka . 11.8 km på ASFALT. Merket det litt i leggene så langturen i morgen skal de få løpe uten meg. Om rumpa ikke er alt for øm blir det ny sykkeltur..hvis ikke er det løpetur...eller kanskje jeg skal late som jeg trener til triatlon og sykle først og løpe etterpå? :)

Dere som er observante har kanskje sett at jeg ikke har blogget så mye de siste ukene...jeg pusser opp og bor i ett salig kaos...Da blir det så som så med både trening og blogging. Jeg kommer tilbake. Bare vent :)

søndag 20. mars 2011

Golsfjellet


Heldig er jeg som ble invitert med på hyttetur til Golsfjellet:)

På lørdag var det fantastisk vær. Vi hadde en utrolig hyggelig tur innom Kamben, Veslefjell, appelsintreet, Turkuppmyra, Syno, og hva de nå het alle disse stedene. En av dem serverte i allefall vafler:) Det var ikke dumt:) jeg logga turen med Garminklokka men den logginga gir ikke akkurat kartdetaljene på langrenssløypende...Skuffende:) det er lettere å finne noen av plassene vi var innom her: kart over golsfjellet Uansett, det ble sånn ca 2.5 mil i vær hvor det holdt å være stilogsløs og kun ha supertrøye og tynn vest:)

Søndag var det skyet over og vi nøyde oss med mila, og var oppom Ørterstølen, før vi vasket oss ut og kjørte hjem:) Garminresultat for spesielt intereserte :)


Ganske flatt, men her var det en motbakke:)

ut på tur, aldri sur. Sjekk den himmelen:)


Selvlysende

Man kan klare å leve uten TV når dette er alternativet;)

En varmebu..sikkert kjekt på andre dager:D

Anne Lene..

Appelsintreet. her henger man opp appelsinskallet sitt...men hvordan den tradisjonen begynte var det ingen av oss som visste:)


fredag 18. mars 2011

spinning, rundtom og trappemaling.

Jeg får stadig badeeffekter til jul og bursdager. Kan ikke skjønne det ;)

Jeg er veldig god til å kose meg i badekaret etter trening. Ja, ikke bare etter trening egentlig. Det passer veldig godt om morgenen...og etter en lang soldag...og etter en kald dag på jobb...og bare for kosens skyld når jeg trenger det....av en eller annen grunn er det både titt og ofte:) Det er godt for vannmåleren min at badekaret mitt er bittelite... :) Når jeg putter meg selv oppi er det sikkert ikke plass til mer enn 50 liter til:) Jeg er så glad i badekaret mitt, at da varmtvannet frøs opp til badet en vinter, ja, da bar jeg bøtter med vann fra kjøkkenet til badekaret...:) For bade, det skulle jeg!

Jeg har trent siden sist også.
  • På mandag var det en real intervalløkt i spinningsalen. Hvis jeg ser bort fra første draget tok jeg ut nesten alt på de øvrige.
  • På tirsdag løp jeg Rundtomrunden med hytteplan igjen. 11.8 km rolig langtur. Jeg tok ikke tiden en gang. Det var bare deilig å kjenne at leggene samarbeidet.
I går skulle jeg egentlig trent 4x4 på mølle, men endte opp med å male trapp i stedet.  Det er mye god trening i å pusse opp håper jeg, for de neste ukene vil bære preg av mer oppussing og mindre trening:) Jeg kan liksom ikke stikke av når huset er fullt av folk som skal hjelpe meg:)

mandag 14. mars 2011

siden sist

Vind i håret og vår i luften:)


Jeg er ikke sabla god til å oppdatere om dagen. Ikke kan jeg skylde på at jeg har hatt det så travelt heller. Dog, litt trening har det blitt. Forrige onsdag hadde jeg en super mellomlangtur, torsdag ble det blytungebein på mølleintervaller og styrketrening etterpå, lørdag en oppmjukingskort-tur..og i dag har det atter en gang vært intervallspinn.

Nakken krangler fremdeles og det liker jeg ikke. Konklusjonen min er veike nakke-skuldermuskler så nå er ny plan med styrketrening på gang. Vonter trenger muskler til å stabilisere og blodgjennomstrmning.

Godt det snart er ferie så jeg får enda bedre tid:D


onsdag 9. mars 2011

våryr


Biltet tatt rett ut på jordet her jeg bor:) Påskestemning.

Siden sist:

  • Mandag: 1 t intervallspinn
  • Tirsdag 5 km på ski med elever, bare kos og kan neppe kalles trening:)
  • I dag. 6 km jogging med samarbeidsvillige bein.



Så utrolig deilig det var å løpe i dag. Det er lenge siden jeg har kjent på at nå, nå bare må jeg ut. Jeg var knapt kommet hjem inn døra etter jobb før jeg vrengte av meg jobbklær og dro på treningstøy. Klar som ett egg. (hvor kommer det utrykket fra forresten) .....helt til jeg skulle teste MP3spilleren....null lyd....tom for strøm. ....lynlading ble iverksatt.

Mens jeg ventet ble det kjapp rydding i skohylla i gangen og tømming av papirsøppel og opphenging av tøy og rydding i kjøleskapet  og..ja..jeg var supereffektiv husmor i 20 min. Alle monner drar. :)

I dag gikk alt lett og leggene kranglet ikke. Jeg holder meg til planen om korte turer. Det ble 6 km på litt under 40 min. Kjentes rolig, men tempo ble helt greit i min målestokk. Drøyt 6.5 min. pr km på moderat treningstur er helt ok...Dessuten..det var partier med bar asfalt innimellom. Superdigg. Ikke fullt så digg de plassene hvor det var sørpe med is under:D 

Nå er jeg klar for en kjapp dusj og steinbitkarbonader til middag:)

lørdag 5. mars 2011

vårfornemmelse


Lurer på hvor lang tid det tar før disse haugene er borte?


Fra joggerunden min.

I dag funket jeg igjen. Våknet uten huepine pga spenninger i nakken for første gang på ei uke. Leggene var helt fine på joggeturen før 3-mila. Jeg kjente ingenting til kranglete beinhinner. Sola skinner. Våren kommer og jeg har fått tak i linser som korrigerer synet hakket bedre enn de gamle. Tusen takk til Elin som knadde opp nakken min på torsdag og tusen takk til optikeren som bidro til bedre klarsyn:)

Siden sist har det vært 4x4 intervall på mølle og supersett med styrke på torsdag og rolig joggetur på 7 km i dag.

Viggo påstår at forskning snakker opp med bedring av O2-opptak på  0.5% pr gang vi kjører harde intervalløkter. dvs at vi ligger over  90% på dragene. . Fra før av trodde man visst at det holdt med 80%+.
En annen undersøkelse viste at man ble lykkligere etter harde intervaller enn etter moderate turer:) Jeg tror jeg er lykkelig når jeg har gjennomført ting som tenkt og at kroppen har samarbeidet jeg. Uavhengig om det er intervaller eller roligtur.:)

Må bare vise dunkåpa jeg kjøpte meg. Den er fra lasse Kjus og satt som ett skudd. Jeg har den lilla.

Jeg har gått og ønsket meg dunkåpe i hele vinter, men synes enten de jeg har sett har vært ganske kjedlige, eller at alle har dem...-og at de er i overkant dyre...Nå var det halv pris og og en jakke jeg ikke har sett andre har her på Hønefoss. Dessuten så den ut som den var sydd til meg. Utrolig flott passform. Og ja, det er mye lykke i en dunkåpe:)

Det hører med til historien at jeg kjøpte meg en grå dunvest fra sailracing og en treningsvest fra Craft også. Også støvletter da. Nå er jeg klar for neste vintersesong:)

Og planene for mars...Jeg har jo sagt jeg skal trappe opp løpinga etter vinterferien. Ett annet mål er å holde meg skadefri. Det vil i praksis si at jeg bør ta noen kortere og hyppigere turer frem til jeg stoler på at beina samarbeider igjen. Tenkte jeg skulle prøve å løpe en halvmaraton i uka. Med 4x4 mølleøkt og lang oppvarming gjenstår det 14 km ute:) Det er overkommelig:)

fredag 4. mars 2011

oppsummering februar og hurra for Wenche


Wenche 50 år og med champagnefrokost.


Oppsummering for februar, 50-årsfeiring og VM-brøl i kollen

Nja...sånn passe fornøyd med februar. De siste dager med småsjuk og vinterferie ga lite trening. Mai nærmer seg med stormskritt så nå må det trappes opp. Beinhinnene murrer så alternativ trening er ett must ett par uker til.  vekta har heldigvis gått ned slik den skal og enda litt mer:)
 
Ved opptelling ble det slik: 
løpt 77 km
treningstid i alt 13,5 time

Det hyggelige alternativet til treninga er at vi feiret 50-årsdagen til Wenche i kollen. Folka heiet Marit og sang gratulerer til wenche. Bjørgen gikk inn til gull og kombinertgutta til bronse. 

Annet som har vært bra i februar er at jeg fikk justert møllepulsen min. Det ble levlig å trene 4x4 etter det:)



 
Her er februartreninga
2/2 11.8 km rundtomrunden, 1:20
4/2 4x4 på mølle 5 km, styrkeløkt 1:15
6/2 3.6 roooligtur. 25 min
7/2 Spinning 60 min
8/2 11.8 km rundtomrunden 1:20
10/2 makspulstest, 4x4 mølle + styrke, 7 km +1:30 time
14/2 spinning 1 t
15/2 rundtomrunden 12.8, 1:20
17/2 4x4 intervall, styrke 5km, 1:20
19/2 restituasjonstur 4 km
21/2 spinning 1t
22/2 Mellomrunden 8 km 50 min
24/2 4x4 intervall + styrke 5km 1.20