tirsdag 28. desember 2010

I går spant jeg meg gjennom programmet hvor idrettsjentene konkurrerte mot hverandre. Løke er rå.

I dag løp jeg hjem etter å ha spist en gedigen middag hos mamma og pappa. Det var brutalt. Ikke pga av de drøye 6 kilometerne, men pga av ribbe og karamellpudding som lå å skvulpa i magen. Det hyggelige var at Jon Anders og en annen hyggelig hytteplanløper tok meg igjen mens Dina hadde tissepause. Så da fikk jeg sett at det er sant at de holdt ett rooolig tempo.. Jeg psyker meg opp til å tore å slenge meg med på fellestreningene og jeg tror jeg er ett skritt nærmere nå:)

Det dumme er at jeg må ha mistet lua da jeg løfta av øreklokkene ...det gode er at det bare var en 20-kronerslue fra Rema:)

Turen i dag...6.13 km, snittfart på 7.13 min pr km.

Her er garminopplastingen.



søndag 26. desember 2010

Min nye følgesvenn


 Jeg har ikke løpt med musikk siden jeg brukte walkmann en gang på 80-tallet så det var kanskje på tide? Jeg hadde i allefall lyst til å prøve. Mange skryter av hvor deilig det er å slippe å høre sin egen pust og at man ikke kjenner at man blir sliten. Egentlig synes jeg stillheten er god. Spesielt etter dager med mye kjas og mas og lyd på jobb. Løpetur i skogen med fuglekvitter og den slags gir en egen ro. Midtvinters og langs gangveiene gir ikke helt  den samme idyllen.

På spaceword hadde de førjulstilbud på denne minispilleren. hele 99 kroner ga jeg for den. En god selger fikk meg til å kjøpe nye øretelefoner i tilegg. Det var ikke like billig ;) men, de var på halv pris og øretlf er viktigere for lyden enn spilleren har jeg hørt:) Jeg var litt usikker på om det fungerte med bøyle over hue. Kanskje jeg heller skulle valgt propper og med bøyle bak øra? Men med 14 minus og lue var det aldeles supert med store klokker og bøyle. Jeg fikk ekstra ørevarmere med en gang:)

Turen ble 5.9 km, snittpuls på 155, snittfart på 8,3 km/t eller 7.25min/km .... Det er blytungt å løpe på subbesnø så jeg er fornøyd.

-Også tror jeg faktisk det hjalp med musikk på øret:) Det blir helt klart turer med CC cowboys, Irene Reppen og R.E.M i fremtiden også

Her er resultatet på garminklokka



fredag 24. desember 2010



Egenprodusert julekort:)
 

Ønsker med dette alle sammen en riktig god jul.

Gjør akkurat det dere har lyst til disse dagene. Det er nå vi skal fylle batterier, få ro i sjela og varme i hjertet. Hvordan du får det er opp til deg.

Mange varme juleklemmer til dere alle.

søndag 19. desember 2010

slappistur

Neste gang bør jeg kanskje  teste Ringeriksbadet. Jeg har ennå ikke vært der, men i går kjøpte jeg meg ny og fjong badedrakt fra Speedo:) Så, nå er jeg klar:)

Snøen laver ned sidelengs i dag. Heldigvis må bikkjer luftes uansett vær og da kunne jeg like gjerne ta den luftinga med joggesko på beina. Pulsklokka la jeg igjen hjemme. I stedet tok jeg nedtelling på 2 min og løp annenhvergang med sløvt og bli-sliten tempo. Det gjorde jeg til jeg traff en nabo med hund etter ca 25 min. Løpinga ble byttet ut med å se på bikkjer i leik og generell skravling.

Dagens pluss:
  • Deilig å komme seg ut og det var varmere å jogge enn å gå
  • Verdens søtetste og gladeste hunder bor hos meg og nabon
  • snart er det juleferie
Dagens minus...
  • vel..det er blytungt å løpe på subbete snøføre. Neste gang blir det ski eller mølle tror jeg:) Eller badetur...eller..alle ting er tre, er de ikke?

onsdag 15. desember 2010

Barndomshjemmet mitt badet i vintersol på vei hjem fra jobb i dag.
Gadd ikke....å trene i kveld. Tenkte meg på spinning, men endte opp med sofa, pepperkakebaking, håndball og kortlaging i stedet. Skikkelig latsabbdag, og det kjennes vidunderlig deilig. De siste ukene har vært ett rettehelvete. Det rettehelvete ble avsluttet før jeg dro hjem i ettermiddag. Nå er det bare en uke kos igjen:)

Pepperkakene ja..de ble nesten karamelliserte...hmm...lurer på hvordan jeg har fått til det?..

søndag 12. desember 2010

Lost Highway

I dag har jeg testet  Lost Highwayrunden. Luke the drifters running team arrangerer nyttårsløp i nabolaget og jeg lurer på om jeg skal slenge meg med:) Luke the drifters er de samme som arrangerer Hank williams minneløp. Jeg har løpt runden tidligere, men aldri denne veien, og som regel har jeg hatt med meg strekningen langs Sørumjordet. Soknedalsveien opp har ikke vært det som har fristet mest kanskje?


Slik ble Garminresultater:
Tid: 00:45:27
avstand: 6.32
Avg Moving Speed: 8.7 km/t
Avg Moving Pace: 06:52 min/km
Beste tempo: 04:39 min/km
Gj.sn. puls: 160 bpm 82%
Maks. puls: 173 bpm 89%


Det var nydelige forhold ute. 8 blå kjentes kaldt ut i det jeg gikk ut døra. Det varte i ca 3 min :) Etter 3 min var alt helt perfekt:) Snøen lå hardpakket og ga greit feste mesteparten av veien. Sola skinte, Soknedalsbakkene jeg trodde skulle få meg til å spy ga ikke mer enn moderat stive legger og høy puls;)

På kartet under ser dere jeg får med noen meter ekstra fordi jeg jogger hjemmefra og bort dit runden starter. For de lokalkjente starter runden ved Veienmarka ungdomsskole, mens jeg starter ved Skjæringsbrua. Deretter blir det en liten stigning opp mot Veienmoen, flatt på Veienmoen før det er ganske bratt ned Vinterroveien. Bakker ned gir bakker opp og det blir stigning opp Soknedalsveien. Denne er lang og seig og det var her jeg trodde jeg skulle psyke helt ut. Det gikk bedre enn fryktet:)





Dagens pluss:
  • Nydelig vær
  • Ikke glatt
  • Bakker gikk bedre enn fryktet
  • Det var deilig med mellomlangturtempo. Langturene jeg har hatt i det siste er sirup.
  • Bikkja gir meg små pustepauser mens hun må snuse/bommelomme/bimmelimme

Dagens minus:
  • Ikke annet enn den rettebunken som ligger å venter på meg mens sola skinner og jeg heller ville forberedt jul:)

torsdag 9. desember 2010

4x4 intervall på mølle :) uten styrketrening :(

veldig tynne legger jeg har fått :)
I dag ble det 4x4 intervall på mølle igjen. Etter en uke med bunnform droppet jeg styrkedelen etterpå. intens trening fører til intens hoste om dagen og det er slitsomt:)

 Viggo skulle ha en vikarspinningtime etter tredemølle og styrkeøkta og hadde det travelt i dag, derfor måtte vi løpe ekstra fort. ;/ Hmm...Kanskje  det ikke var slik det var? Men travelt var det; så travelt at de andre hadde blitt ferdig med oppvarming da timen egentlig begynte. (Mange kommer tidlig til denne timen for å få plass). Jeg også, men jeg brukte god tid i garderoben. Da jeg kom til timestart hadde de allerede begynt med uttøyning og jeg ble sendt på mølla for å varme opp. Jeg tok tre min oppvarming og fikk med bittelitt uttøyning før intervallene. Merker at motivasjonen sank når jeg ikke "rakk" timen. Kroppen og hodet rekker ikke å bli klare for hardkjør. Kanskje aller verst for hodet:) Uansett, jeg starta på 11-fart, kjørte på 11.3 i drag 2, startet på 11.3 på drag 3 og begynte å slite (mest med hodet) og dro ned på 11 igjen. siste drag ble med 10% stigning og 6-6,5 fart.

Dagens pluss. Jeg dro på trening og hadde tidenes høyeste møllepuls. Maks på 178. Kroppen var mer samarbeidsvillig enn fryktet. Chili con carne fra meny smaket helt ok.

Dagens nedtur: Ikke rekke oppvarming og bli sur for det:)

onsdag 8. desember 2010

O'jul med din glede :)



Slik ser spisestuebordet mitt ut de siste ukene før jul. Ett salig kaos av ulike hauger prøver som skal rettes, lamper, skjemaer, håndkrem, leppepomade, penner og andre kontorsaker. Da gjelder det å benke seg med te og og te og enda mer te:) Skippertaksmetoden er ikke så velegnet. Likevel er det den jeg praktiserer etter alle skal bare prinsippet før jeg får satt meg ned....

I går f.eks...endelig litt energi igjen etter forkjølelseskula...da ble det trening...intervall i sal først, så spinning og til sist en liten progresiv økt på mølla. 2 timer tilsammen. Etter trening dro jeg opp til slekta for å hente pepperkakedeig Nan hadde kjøpt med fra Ikea (tusen takk Nan). Selvsagt måtte det skravles litt der også. Vel hjemme igjen var det viktige ting som håndball og Greys...og klokka ble nærmere midnatt før jeg fikk satt meg ned med retting som skulle være ferdig til i dag. Klokka tre i natt krøp jeg under dyna...og jeg lærer aldri:)

I etter iddag er det på'n igjen. Om en uke er karakterer satt og jeg kan begynne å tenke på jul jeg også:)


Andy reklamerer så fælt for spinninga på Move om dagen at jeg får videreformidle det.  Lørdag den 18 skal han få med seg en kompis og kjøre 2 timer med adventsspinning fra klokka 10. Han har lovet meg mange gamle slagere fra 80 og 90 tallet. Det bør være perfekt for flere enn meg :)

Jeg liker timene til Andy. Mye driv og bra tempo:)

søndag 5. desember 2010

På bedringens vei

Dina, verdens beste sofahund

Sånn er det her om dagen. Dina i den ene stolen og meg i den andre. Lettere henslengt. Gløgg, tv og fortrengelse av alle andre gjøremål. Ikke noe retting og ikke noe husmorsysler. Det eneste er at gløggen blir byttet ut med te og pepsimax innimellom. Formen den siste uka har vært laber. Guffen og energiløs og tett i både hode, bihuler ogg hals.

Men i dag..juhu...våknet opp uten huevondt og er bare moderat sår i halen og moderat snørrete. Deilig. -Om litt skal jeg på kaffebesøk til hege i Hole. Lurte litt på å jogge hjem, men 13-14 km (jeg har ikke løpt så langt før) er kanskje i overkant med nysnø på gangveien, 12 blå og som første tur etter en sjukeuke? :) Ikke dagen for å perse min egen lengde kanskje? Mulig det er lurere med en litt snillere trening i dag:)

For den eneste treninga jeg har hatt den siste uka var at jeg kjørte en oppvarming og kondis/styrkeøkt som vikarlærer i en gymtime og at jeg har gått fort når jeg har lufta Dina i teletubbiantrekk.

Tror kanskje jeg skal rette litt i dag også jeg :)

onsdag 1. desember 2010

sjuk og svak

Jeg tar frem mannen i meg når jeg blir sjuk. Med ett blir jeg både stakkarslig og selvmedlidende. Heldigvis har vaktmestercellene gjort en anstendig jobb og slemme virusokkupanter er snart jaget ut i det som er av snytekluter og tilsvarende.

Ikke noe trening så langt denne uka. Tror kanskje andre må holde Viggo med selskap i morgen også. Noe sier meg at knallhard intervall ikke er det helt store riktig ennå. Istedet trøstespises det marsipan til hotel Cæsar.



Jeg må bare si at jeg har verdens søteste elever og  kollegaer. Etter sjukedag i går kom jeg på jobb og møtte en marsipangris (uten sjokolade) liggende sovende på pulten min.Nissevennen min har vært på ferde. . Marsipan 8uten sjokolade) er noe av det beste jeg vet. Særlig sammen med rødvin. Jeg vet det høres sprøtt ut, men det er skikkelig digg. Helt sant. Dessuten er det masse sunne mandler i marsipan og antioksidanter i rødvin:) Alt det andre trenger vi ikke å fokusere på vel...hmm



Etter marsipan som forrett kommer hovedretten.

 Det er en del matprat rundt på blogger for tiden og jeg hiver meg på trenden. Bildet over er en hurtigmiddag for aleneboern. I frysedisken finner man spinat, kikerter og potet i curry i en pose. Halvparten av posen går i stekepanna sammen med ett par magre karbonader. i tilegg kuttet jeg opp paprika og Dulcitatomater (beste tomatene som finnes) Enkel, rask og forholdsvis fornuftig middag :)