tirsdag 31. august 2010

Null-løp på Eggemoen

Null-løp i dag. Uten GPS (for det er juks) og gamle sko.

Jeg fikk 2 sekunder som differeanse...nestbest av det jeg har prestert på null-løp hittil. Runden var 2 km og jeg brukte omtrent 6.5 min pr km...helt greit med tanke på hvor stive beina mine var i dag:)

-også fikk jeg snakket litt med hytteplan-Jon Anders...nå gleder meg enda mer til Gøteborgsvarvet ..juhuuu...jammen skal jeg løpe mitt første halvmaraton i Gøteborg:) Tenk meg..småfeit 40plussåring og halvmaraton med 50 000 andre og 72 av dem fra Hønefoss/hytteplan. Det er stas. Gledegruer meg altså. Men aller mest gleder meg...

mandag 30. august 2010

Ukas oppsummering

Det er helt utrolig hvor fort ukene fyker avgårde.

Bakketuren med Kleiva opp og jogging Dronningveien ned forrige søndag kjentes godt i beina på starten av forrige uke. Muskler fikk juling av nedoverjogging :) Men ,det var deilig. Med ømme muskler ble starten av uka treningsfri. Jeg gikk noen gode turer med bikkja, men det kan ikke betegnes svetteøkt. Gåturer er fint for å få løst opp muskler og Dina hund synes det er supert med jorder som er treska.

I mål med måla skal jeg jo, så med treg start og stadig utsettelser ble det en intens ukeavslutning. Sykle opp til Jonsetangen og to treningsøkter i går..puhhh...blir nok treg ukestart med stive bein denne uka også:)

Ukas pluss
  • det er kult med GPS-klokke
  • god hjelp av Egil da jeg skulle kjøpe nye løpesko. De blir gode på asfalten utover høsten
  • jordene er treska og det gir flotte turmuligheter i åpent terreng
  • Kleiva opp og Dronningveien ned , har vist seg og være en super treningstur
  • formen er såpass at rolige turer bare kjennes godt og ikke slitsomt lenger
  • mange elever er treigere på sykkel enn meg.
  • innimellom dukker sola opp.
  • jeg tålte to treninger på en dag og kjenner meg ekstra flink
  • jeg får bli med hytteplan på Gøteborgsvarvet mai, 2011
  • det er masse sopp i skogen og 4 timer med bøyd rygg på skattejakt gir god styrketrening
  • kjøkkenplanlegging er i gang, hvitt glansa tror jeg kn bli bra.
  • jeg bestilte fiskemiddag ute...;)
  • Varg Veum er barsk.
ukas minus
  • treig og umotivert for trening i starten av uka
  • lei av regnvær.
  • måtte avblåse elevtur pga regn
  • matlei
  • kommer ikke i mål med augustmålsettinga.


.

søndag 29. august 2010

fornøyd

Ikke bare en, men to turer i dag.

Hege og jeg gikk Kleiva opp, og jogget dronningveien ned igjen. Nydelig treningsøkt. flott selskap. flott vær og så god styrketrening det er å gå masse bakker og løpe tilsvarende bakker ned igjen:)

I underkant av 6 km. 300 høydemeter. Snittpuls på 153 og høyeste puls 175.

Slik ser det ut med Garminlogging:)

obs..brukte gamleskoa pegasus på denne turen..ville ikke møkke til de nye :D

juhu..Testing av nytt utstyr og en behaglig joggetur

Jeg klarte ikke å vente. Selv om jeg har avtalt tur opp Kleiva og jogging ned igjen med Hege senere i dag, måtte jeg bare teste ny klokke og nye sko. Det ble en behaglig joggetur i rolig tempo gjennom "Ribbemarsjrunden"

8 km/t i snittfart er ikke det man skryter av..men jeg merker det er tempo som passer når jeg skal ha det rolig. Snittpulsen ble 146. Lapskaustrening ...uff og uff ;)

Nyskoa er gode asfaltsko. Veldig bra demping. Det passer for meg som ikke er noen lettvekter. Klokka..ja..der kløna jeg litt før jeg fant ut at jeg måtte skru den av og på for å få leita opp satelittene. etter det ble det kult. Bare se her. Her ligger det :) Alle fakta lastet ned til Garmin connect:)

lørdag 28. august 2010

Vått!

Det er vått om dagen. Sola klarer å bryte gjennom i uhyre korte perioder før skyene jager seg foran igjen. regntunge skyer.

På torsdag syklet jeg opp til Jonsetangen med elever. Ca 7 km med motbakker. Egentlig skulle vi sover over, men med mengder vått fra oven ble unger og telt så gjennomvåte at vi måtte avlyse turen og sykle hjem igjen. Jaja..Litt trim ble det oppover i allefall. Bortsett fa syklinga har det bare vært gåturer ellers denne uka. det har vært travelt med å planlegge nytt kjøkken, besøke ikea, jogg og litt mer jobb. Beina var støle etter nedoverløpinga forrige søndag.





På fredag kom klokka mi og jeg har også investert i nye sko. Nike Zoom Vomero+ 5. Jeg er spent på disse, men de kjennes gode ut på foten. Mye demping, men det er sikkert bra på asfalten:) Jeg likte asics nimbus også, men ja..endte altså opp med denne.




Ellers har jeg vært på skattejakt i skogen i dag. Det beste med høsten er soppsankinga.Det ble både gul trompetkantarell, piggsopp, kremler, steinsopp og furumatriske. & liter sopp av ypperste klasse. Nå er alt forvellet og redusert til stusslige 1.5 liter:) Noen sopper gjør seg forøvrig best som foto-objekter.


        

torsdag 26. august 2010

Gøteborgsvarvet 2011


Gøteborgsvarvet, 21 mai, 2011. Her kommer jeg. 

Etter å ha lest om Gøteborgsvarvet ulike plasser har det  kriblet i kroppen etter lyst til å være med. hvordan skal jeg innynde meg hos Hytteplan tenkte jeg. Det hørtes så hyggelig og morsomt og trygt ut å være med en hel gjeng. Facebookgruppa til hytteplan la ut en link om å være med.  Jeg spurta bort til mailen for å høre om det kunne bli plass til meg på laget. Eller spurta bort til mailen.....jeg satt jo allerede ved pc'en..men jeg brukte ikke tid på å bestemme meg i allefall.

Og gjett hvem som fikk en lett blanding av gledesrus, angst og forventning da det kom positivt svar. Jeg blir fellespåmeldt sammen med 36 andre løpere fra Ringerike. Buss til Gøteborg, to netter, hyggelige middager, løp og feiring og buss hjem på søndag.

Mitt første halvmaraton. Tanken på det skal nok holde løpemotivasjonen oppe gjennom vinteren. Alle tips og triks og råd for å forberede noe slikt tas i mot med takk:) Hmm..og hva skal jeg tippe som tid for meg selv..2.5 time eller noe slikt? :) Vil nok ta sin tid tenker jeg:)

Før den tid..faktisk allerede om en times tid, skal jeg sykle inn til Jonsetangen. Alle elevene på 9. trinn skal på overnattingstur. I natt har jeg våknet annenhvertime av regnet som har høljet ned og kjent på følelsen så jeg knapt har klart å sove igjen. Vått vær er ikke det jeg drømmer mest om med 60 elever på telttur. men, vi har verdens beste elever, så dette blir nok mest gøy. Dessuten har været roet seg nå. Kanskje det blir verst for rumpa mi som knapt har sitti på ett sykkelsete i sommer :)

søndag 22. august 2010

Opp Kleiva-Kongens utsikt og ned Dronningveien og ukas oppsummering


I  dag tikket det inn melding fra Guri som lurte på om jeg ville være med å gå ut til Kongens utsikt. perfekt tenkte jeg. Motbakketurene mine har det blitt dårlig med. Jeg skulle jo gjennomføre 4 stk i løpet av August. Jeg har bare hatt en. Vi avtalte at jeg skulle gå opp Kleiva og møte henne på toppen. Kleiva er ikke mer enn 2 km lang, men har en høydeforskjell på 400 m.  Som vanlig var jeg seint ute. Skulle jeg rekke Guri på toppen til avtalt tid måtte jeg gå på. 23 min hadde jeg på meg. Jeg brukte 24.47. Så fort har jeg aldri gått opp kleiva før. Men..altså...før...da har jeg bare gått den for kosens skyld. Plukket bringebær, lest på skilt, kastet stein i lykkepotten og skravlet med de andre.

Guri hadde med seg Wenche (5 mnd) i en Mai-tei (skrives det slik) og fikk en ekstra trening ut til kongens utsikt med 7 kg på magen. Været var strålende. utsikten vakker....men hvor kom alle danskene fra?

Tilbake til parkeringen på toppen fant jeg ut at jeg ville jogge Dronningveien ned igjen. Guri tok sekken og målte avstanden til 4.4 km. Jeg brukte 27 min ned. Det var mer enn jeg hadde trodd. Beina merket nedoverbakkene og asfalten, men ikke verre enn at de kjennes greie ut fremdeles.

Og jeg har bestilt meg garmin forerunner 305. Jeg hadde kanskje mer lyst på den nyeste utgaven 310, men prisforskjellen var såpass stor at jeg endte opp med gamle-modellen. Da kan jeg heller kjøpe meg ett par ekstra sko...eller ganske mange flasker vin :D

Bilder fra Kleiva. Sjekk den utsikten.

    


Ukas oppsummering

Ukas pluss

  • Jeg har gjennomført 3 svetteøkter med nød og neppe. tors. lørdag og søndag

  • Ny pers på 5 km på Eggemoen og veldig fornøyd med under 25 min på å gå opp Kleiva.

  • Helsefarmprosjektet funker, vekta går nedover

  • Det var hyggelig å være på jobb igjen etter lang ferie.

  • Jeg har fått fikset bilbelte på bilen min.

  • Jeg har bestilt meg pulsklokke med gps og gleder meg til å teste den ut.

Ukas minus

  • Jeg var sløv på starten av uka så all treninga kom på slutten

  • Pulsbeltet mitt streika

  • Torsdagstreninga var fæl.

  • Det er hardt å stå opp om morran og plutselig ha mye mindre tid til alt jeg skulle ha gjort:)

  • Helsefarm fungerer ikke like godt i helgen

Jeg har igjen en uke av august. Det står igjen 2 bakketurer og en runde på ei mil for å nå målet. Jeg skal se om jeg får det til, men tror kanskje en av de tre må ut. Jeg har ikke ferie lenger :)

Persa meg selv, 5 km Eggemoen

Treninga har gått skikkelig trått i det siste. Beina har vært tunge, motivasjonen på bunn og tidene elendige. Kanskje det var konserten med jailhouse rock (anbefales å sjekke ut denne) som fikk det til å løsne..hva vet jeg..men i dag gikk alt så meget bedre altså:)

Som alltid rolig i starten..tempo økte ettervhert.. de to siste kilometerne vekslet  jeg mellom mitt bedaglige normaltempo og farta "jeg-vil-holde-hele-veien-når-jeg-blir-blir-ganske-god-engang-langt-utpå-høsten-tempo" (dvs maks 6 min. pr km tempo)

Jeg kom i mål på 32 min og 3 sekunder..I konkuranse med andre er det dritdårlig, men i konkuranse med meg selv er det min hittil beste tid på Eggemoen 5 km:) Juhuuu :)

Dagens pluss:
  • Jeg hadde lyst til å ta i og det funket:)
  • Jeg kunne fremdeles løpe i kort tights og t.skjorte selv om klokka var blitt 20.00
  • Helsefarmprosjektet fungerer. Vekta er på vei ned. Ikke mye, men litt mer enn tilfeldig lykketreff med veiing

Dagens minus:
  • Mye veps
  • Pulsbelte mitt har streika og nå drømmer jeg om en garmin med GPS

fredag 20. august 2010

5 km på Eggemoen i går.

Med grått og nitrist vær har det vært fryktelig tungt å komme seg ut på ettermiddagen. Derfor bestemte jeg meg for tur rett etter jobb i går. Klesskift og en ekstra matpakke ble pakket og tatt med på jobb. En løpeavtale med en kompis gjorde det enda vanskligere å sluntre unna. Lett yr ga ingen unskyldninger senere heller.

Det ble 5 km på Eggemoen med litt fartslek. Jeg tror Dina hund var mer fornøyd enn meg med egen innsats. Beina var blytunge. Motivasjonen under middelmådig. Heldigvis hjelper det med selskap og følelsen av å faktisk ha vært ute en tur gjør godt:)

Tiden er ikke noe å snakke om..pulsbelte mitt har streika så ingen pulsrapport heller. Skogen bugner forresten med sopp nå:)..og jeg har to treninger igjen før søndag for å få unna ukas økter:)

søndag 15. august 2010

om jeg legger godvilja til....

ja, da har jeg nådd ukas mål...om jeg derimot er litt mer kritisk så spørs det vel:) Heldigvis er ikke jeg av det kritiske slaget så da sier vi at jeg har nådd ukas mål...

Først ble det den der mila..joa..bare 8.5 hvor jeg løp..men siden jeg gikk 1.5 så har jeg gjennomført ei mil?? ja!!? det ble ei mil. Det godskrives mila-konto'n

Så var det to massaasjeøkter. En på mandag og en på torsdag. Beina ble knadd og det gjorde så vondt at svetten rant. Muskla fikk seg en real omgang. Altså svetteøkter og hardt muskelarbeid... Ja!!! ?? Fikk beskjed om å ta det med ro påfølgende dager..bare gå og tøye ut. Det gjorde jeg.

Også på fredag løp jeg opp og ned trapper med tunglasta esker..det kan være alternativ trening. Det samme har jeg gjort i dag. De samme eskene også.

På lørdag var det sopptur i Kjekstadmarka. Det var en lang motbakke der også...-motbakketrening om jeg legger velviljen til...jeg husker jeg ble svett og varm altså...Dessuten var jeg på fjordfestival på kvelden.. vi hoppet opp og ned til musikken og syklet frem og tilbake. ...-Ikke nok med det. Venneparet jeg besøkte bodde langt oppi en bakke. Den bakken ble enda mye lengre siden jeg presterte å sykle forbi huset og fortsette bakken 1 km til.. Dessuten syklet jeg på lånt sykkel med alt for høyt sete slik at jeg måtte vrikke ekstra på rumpa for å klare å tråkke rundt...Etter feilsykling opp alle bakkene var jeg såpass svett at jeg måtte i dusjen..Blir godkjent som alternativ trening dette vel? :)

I dag har jeg jogga igjen...kortrunden i nærområdet. Ett halvt minutt kjappere enn forrige gang.

I morgen er 7 uker sommerferie slutt. Det er ikke så ille å begynne å jobbe igjen. Det som er ille er at sommeren er på hell. Det er mørkere på kveldene og snart må vi kle på oss en haug med klær igjen....sukk... 


ukas pluss...
  • jeg legger velvilje til slik at delmålene mine kommer i boks
  • jeg har hatt en superhyggelig uke med mye sosialt
  • massasje har hjulpet leggene mine
  • jeg har perset kortrunden og jeg merker virkelig at fomen har kommet seg.
  • sykling er fint selv om jeg sykler feil


ukas minus
  • kanskje jeg har for mye godvilje og lurer meg selv
  • kjenner jeg fortsatt må være forsiktig med leggen, den murrer
  • fikk ikke gjort alt jeg hadde planer om å få gjort

mandag 9. august 2010

Mila, helsefarm og massasje

Jeg skulle jogge mila i dag. De første 3 km er som alltid tunge...så gikk det bedre og bedre og jeg økte farta og så for meg at jeg kunne klare å komme inn på 1 t og 10 min. På 8.5 km var jeg helt tom. Null energi igjen i beina. De ble slepbare og ikke joggbare. Så da ble det 1.5 km med blåbærplukking og bringebærplukking. Utrolig nok kom jeg inn til samme tid som sist, så det er tydelig at jeg gasset på mer underveis:) Gjelder bare å la det holde frem til mål kanskje? jaja...



Det er vel ingen nyhet at jeg har sliti med legger heller. Jeg fikk Elin muskelterapaut til å massere (les mishandle) dem i kveld. De var verre enn jeg hadde trodd. Fyttikatta. Stiv som en stokk er ett helt betegnende utrykk. Nå skal jeg ta det med ro i morgen og bare tøye og strekke..Jeg er helt sikker på at å ta det med ro betyr at jeg ikke kan gjøre husarbeid heller?  hehe:) Ny mishandlig er avtalt på torsdag.

Ellers har jeg begynt med helsefarmprosjekt igjen. Nå skal vekta nedover. Alt som puttes i kjeften blir ført opp. 1600 kcal om dagen får duge. Vektklubben til Grethe Roede har ett fiffig og helt gratis utregningsprogram så det er bare å føre inn maten der. Hun er til og med raus med kosemerker..tenk deg det da..kosemerker...det kan jeg f.eks veksle inn i vin :)

søndag 8. august 2010

Fartslek og intervall

Mens folk spurtet gjennom hytteplantesten på Eggemoen i går satt jeg på Palett i Hønefoss og spiste lunsj med venninner. Da jeg var sikker på at alle spurterne var dratt fra det før nevnte område var det min tur:)

Det ble en veldig rolig førstekilometer. Ohhh..jeg kjente på beina at de ikke hadde vært morsomme å dra med gjennom en tidtakning. Tunge som bly...jeg varmet opp superrolig...Lå på 140/70% av makspuls.. På kilometer nr 2 økte jeg på til 150/77% i puls ...på km nr 3 prøvde jeg å få oppfarten slik at jeg skulle ligge på ca 6 min. pr km på den kilometern. Det gikk nesten...4 s over...ca 165/85% .. de neste 1500 meterene gikk med til små spurter..jeg rakk 8 stk...etter hver spurt gikk jeg meg ned igjen til 140 i puls.Det ble en god treningsøkt.

Dagens pluss
  • Jeg kan jogge med puls på 140...Ved påsketider kom pulsen opp mot nærmere 150 om jeg forsøkte meg på jogging. nesten uansett tempo:)
  • Leggen gikk med på intervall.
  • Jeg kom meg ut.
  • Bikkja var lykkelig
  • Blåbærene var gode og sto der i hopetall
  • Været var nydelig og røtter som stakk opp var farget oransje etter løpet tidligere på dagen.

Dagens minus
  • Beina var tunge og pusten astmatisk. (må sjekkes om det hjelper med forebyggende her)
  • Det ble travelt, 15 min på å dusje og ordne meg før vin i byen med venninner :)

lørdag 7. august 2010

Stedjeåsen i Sogndal


Kari og ego strekker ut ved utsiktpunktet på Stedjeåsen

Jeg har vært i Sogndal mange ganger. Alle gangene tidligere har det vært for å holde kurs og dagene har gått i ett. Denne gangen ble det heldigvis tid til å gå en tur også. Siden tiden var litt begrenset endte vi opp med å gå Stedjeåsen som en en lokal topp på ca 618 moh. Vi begynte på 100 moh og det gikk jevnt oppover. Det tok en drøy time for å komme på toppen. Pulsen var omtrent som på en vanlig løpetur. På vei ned igjen gikk vi bort til ett utsiktspunkt og fikk god sikt over fjordarmen og ned mot Sogndal. Vakkert.

Jeg trenger motbakketrening. Det er helt sikkert. Det svei i leggene. Halve turen lånte jeg staver og det avlastet leggene godt. Totalt brukt vi ca 2.5 time på turen inkludert utsiktspause. Pulsklokka viste 922 kcal brent:)

Hytteplantesten går også i dag. Uten meg. Jeg stoler ikke på leggen ennå. Jeg veit jeg blir gira av startnummer på brystet og tar i mer enn det kanskje leggen vil like. -Med Hankern friskt i minne vil jeg ikke risikere å måtte være løpefri en mnd igjen.  Sorry Camilla. Selv om jeg har lyst til å se deg i løpeskjørt blir det ikke noe test på meg. Kanskje jeg får komme opp å heie litt på deg:) Men altså..jeg har ikke gitt opp hytteplanmila..og det er dysleksiløp 22 august.....selv om jeg står over i dag, så har jeg ikke gitt opp mosjonsløpene altså:)

mandag 2. august 2010

5 km på Helgelandsmoen

Første løpeturen i august er unnagjort. Det ble 5 km på Helgelandsmoen sammen med venninne-Hege. Hege er hun spreke venninna som løp på omtrent 5 min pr km på Moveløpet tidligere i år. Heldigvis er hun ganske grei i tilegg til å være sprek..-og dessuten har jeg også blitt litt sprekere...så det gikk helt fint hele runden i dag. Forrige gang vi jogga Helgelandsmoerunden gikk jeg 1/3 av løypa.

5 kilometern på Helgelandsmoen kjennes bittelitt tyngre enn Eggemoen. Den er bittelitt mer kupert. Jeg trenger mer bakketrening så de småbakkene har jeg godt av:)

Tiden i dag ble 32.35, snittpuls ca 160-163.

Jeg har litt astmapuls under oppvarmingen..noen flere som sliter med det og gjør noe med det? Det går greit når jeg har blitt skikkelig varm, men de første 15 minuttene kan være slitsomme. Utpusten er ikke god. Jeg vil gjerne ha tips og råd i forhold til dette.

delmål 2, oppsummering og revidering

Her var planen min for delmål 2

Jogge minimum 3 ganger i uka
Komme meg under 6 min pr km på 5 km innen august
Ned 2 kg innen August.
29/5 Gjennomføre Hank Williams 5 km på under 33 min
7/8 Hytteplantesten, 5 km på under 30
16/10 Hytteplanmila på ca timen
 
Som dere ser går denne målperioden helt frem til oktober. Jeg har valgt å justere delmålene slik at jeg tar en oppsummering pr mnd fremover. Det er lettere med kortere målsetninger.
 
Så langt har jeg ikke klart å innfri målene, men jeg er jevnt over fornøyd likevel. Jeg har hatt fremgang og det er det viktigste. Særlig med tanke på at jeg faktisk fikk en muskelbrist og gjorde løping uaktuelt i nesten en mnd:) Siden jeg lett girer meg opp når det er løp har jeg valgt å tone ned det, slik at leggen ikke skal få seg en smekk igjen. I stedet skal jeg ta rolige turer på skogsstier og heller øke på lengden samt være ufattelig flink til å tøye å strekke. Når det passer seg sånn bytter jeg ut joggetur med å gå bratt. det siste er en del av fjelltreninga mi:)
 
Slik ble treningen etter moveløpet Medio mai-juli]

17/5 40 min rolig jogging på Kreta
20/5 3.6 km, kortrunden på 24 min 40 s, Gikk lett
24/5 10 km, min første mil. 1 t og 18 min. 8 km/h
25/5 4.4 km null-løp på 26 min. ca 6 min. pr km og 10 km/h
29/5 Hank Williams minneløp. 5 km 32.53, 6.5 min. pr km. snittpuls 90%
9/6 Kortrunden 3.6 km 23.55 min. Gikk lett

Nesten en mnd med "løpefri" pga muskelbrist i leggen

1/7 5 km på Eggemoen, snittpuls på 150 og drøyt 7 min pr km. 2/7 Gikk opp Kleiva og svetta godt:)
5/7 5 km på eggemoen 35 min. Løp med Guri
8/7 ny 5 km på Eggemoen med Guri. 36 min
14/7 Gikk opp Mørkgonga- Gyrihaugen
17/7 Gikk gaustadtoppen
20/7 5 km Eggemoen m Guri. 36 min. Snittpuls 161
22/7 10 km Eggemoen 1t, 18 min. snitttpuls 156
24/7 gikk Opp til Svartjernskollen (1054) og Jøranfisen (1027). God dagstur med motbakker og svetting og klyving og høye kneløft gjennom lyng
27/7 Tur fra Flaskerudsetra til Tjuvenborg over myr og kratt. Ca 6 timer vandring.
30/7 3.6 km ca 24 min. snittpuls på 155. Kjentes greit:)
31/7 5 km på eggemoen. 32.45. Snittpuls på 165

Delmål august 2010
Jeg skal ha minimum tre gode svetteøkter i uka og minimum 1 av dem skal være løping, og minst en av dem skal være alternativ trening.
Jeg skal lytte til kroppen å forsøke å unngå skader.
Jeg skal forbedre tiden min på 5 km på Eggemoen med minst 1 min. slik at jeg kommer meg inn på under 32 min på en vanlig egentrening:)
Jeg skal ha løpt mila to ganger til.
Jeg skal ha gått minst fire skikkelige motbakketurer.
Når mnd er omme skal jeg ha løpt minst 50 km.