mandag 31. januar 2011

Oppsummering januar og februarmål

STOLT - STOLT - STOLT -og storfornøyd med januarinnsatsen

Total treningstid:  23 timer og 45 min (sal, spinning, ski, mølle, utejogging)
Ski: 94 km
Løpe: 62 km
vekt: -2kg

Nå veit jeg at folk går 9 mil på ski på en helg og glatt løper 6 mil i uka..men med tanke på at jeg begynte de ekstraordinære gode treningsrutinene mine etter påske i fjor er jeg jammen fornøyd med denne månedsopptellinga:) Jeg holder koken og trener jevnt og trutt og holder meg frisk og skadefri.

Punktvis oppsummert for januar:)
  • jeg har turt å bli med på fellestreningene til Hytteplan...omsider...og det er superhyggelig.
  • jeg har bedret tiden min på mølleintervallene
  • hvilepulsen min har gått ytterligere ned
  • jeg har ikke smurt meg bort en eneste gang jeg har skullet ut på ski. Kanskje bortsett fra første turen
  • ikke gått meg bort heller
  • jeg kjenner at kroppen spiller på lag
  • 11.8 km med løpesko har blit helt overkommelig.
  • jeg kjenner at treninga har begynt å feste grepet som en livsstil:) 

 Hva jeg ønsker meg for februar?
  • fortsette med mølleintervaller og hytteplanløping. Da blir det to løpeøkter i uka
  • trene andre ting minst en gang. helst 2 ganger., gjerne flere etter lyst og innfallsmetoden
  • fortsette å være forsiktig med mat og få av enda ett par kilo.




Her er klipp og lim fra januartreningene:)

2/1 12 km kosetur på ski, 1:30 time
3/1 20 min på sykkel foran tv
4/1 7 km løping og spurter 50 min
6/1 5.5 km, 45 min. Kortintervaller 10x100m
8/1 10.6 km på langrenn. 1:15 time
9/1 4 km langrenn på Eggemoen, 30 min
10/1 intervallspinn, 1 time
11/1 11.8 km jogge rundtomrunden, 1:30
12/1 22 km på ski, 2:30
15/1 15 km ski 1:45
16/1 20 km på ski, 2:10
18/1 11.8 km jogge rundtomrunden, 1:30
20/1 4x4 intervall på mølle og supersett styrke, 5 km og 1:2 time
22/1 6.4 km rolig joggetur 50 min
23/1 15 km på ski, 2t
24/1 Intervallspinn 60 min
25/1 11.8 km, jogge Rundtomrunden. 1:20
27/1 4x4 på mølle og supersett styrke. 5 km 1:30
31/1 Intervallspinn, 1 time..og en km på mølla for å teste adidas-skoa ;)

torsdag 27. januar 2011

4x4, supersett og kjekke menn

4x4 på mølle er egentlig helt jævlig. Mens pusten ligner mer og mer på åndinga til en havarert hvalross, (ikke at jeg aner hvordan en havarert hvalross lyder, men jeg tror det er virkelig-virkelig-ille-ille) Ja, da forsøker jeg iherdig å tenke på andre ting slik at de aldeles ille-ille 4x4 minuttene ikke skal fortone seg like lange som perioden mellom to 29.februarer.


Jeg har snart forsøkt alt. Jeg har prøvd å mane frem plasseringa til alle elevene i klassen min, jeg har telt baklengs ned fra 100 (kommer til ca 73) og jeg har brukt vinduet foran meg som speil og forsøkt å fokusere på å løpe lett og ledig og avslappet i skuldrene..det funker ikke...Det funker ikke å tenke på kjekke menn en gang. Det er hyggelig med kjekke menn altså.. (derfor bilde av Seim i bloggen denne gangen) men mens det står på..da klarer jeg virkelig ikke å tenke på annet enn at tiden går fryktelig sakte og at jeg har det fælt-fælt-fælt men at jeg skal holde ut og overleve uten å spy og uten å dette av mølla.

Det gikk egentlig fint i dag...selv om det var fælt...forrige gang holdt jeg hele drag på 11.4 og sprakk på 11.6. i dag holdet hele drag på 11.6 og nesten 11.8. Da kom Viggo og skrudde opp til 12 og jeg kollapsa...i allefall stivna beina totalt og pusten ble bare hivende...måtte kjøre ned på 11.4 for å klare å fullføre.

Etterpå var det supersett med løpestyrketrening. Totalt holdt vi på 1,5 time i dag:)

Jeg fikk pulsen opp i 176...litt usikker på om jeg har makspuls på 195 når det ble så totalstopp. Jeg tror jeg får prøve en makspulstest igjen.

tirsdag 25. januar 2011

Alle gode ting er 3.

En bilde fra en joggerunde litt tidligere på ettermiddagen en annen gang i vinter:)

Jeg sto og trippet og ventet på løpefølge og var litt spent på dagsformen da jeg startet i dag. Ny runde med sprekingene fra Hytteplan. Første pulje med Turid og Geirhild dukket opp. Vi jogga i skravletempo helt til Jon Anders og Kjersti tok oss igjen. Da ble det etterhvert mindre og mindre skravling. Jeg hang meg på Kjersti og vi holdt ett, ( i min målestokk), realt tempo  runden gjennom.  Skravlinga ble gjenopptatt etterhvert som vi kom oss ned på stadion. -Også jeg som ikke kjente igjen Ole Johnny. Sorry Ole Johnny...det skal aldri gjenta seg:) Neste gang må du sette deg på en krakk, ha på det skjorte og være uten hodeplagg. :D - Og igjen..en stor takk til Jon Anders som drar igang og kommer med koslige og motiverende tilbakemeldinger hele tiden. Du er ett unikum.

Garminklokka ble ikke startet før jeg hadde selskap og jeg stoppet den i byen. Jeg ville ikke risikere at treigistempo med stive bein skulle ødelegge snittet så totalt igjen. Forrige tirsdag var det skikkelig subbetempo hjem:) Jeg skal ikke skryte på meg tempoetappe hjem i dag heller..men det gikk i allefall i jogging hele veien:)

Løp 11.8 km. Tok tiden på 9 av dem. Hadde flere splittider som viste tempo under 6:30 og snittpuls på 153/78%  Det er fremgang :) Jeg er storfornøyd med dagens innsats. Det hjelper med hare :)

Her er garminresultatet

Jada, så tok jeg feil...skoforvirring og og spinningøkta i går


Kajano

Nimbus
"Jeg lurte litt" sa G-sport-Egil. Han hadde vært innom bloggen og sett jeg skrev om Kajano. De skoene jeg synes var harde under forfoten og hvor jeg mistet følelsen i tærne. De  hvite nye pene med rosa. Det stemte bra at de var hvite med rosa og det er fargen som teller...dog....  modellen...*rødme*...det var  altspå ikke kajano. Jeg innrømmer det glatt. Jeg er ingen skoekspert og er selvsagt mest opptatt av fargen ;) Kajano og Nimbus er ikke helt det samme. Nimbus er det mer rosa på. Dessuten er Nimbus underpronasjon/nøytralsko mens Kajano er overpronasjon/nøytral. Det var i allefall det jeg leste på nett.

Uansett...jeg prøvde Lunareclipse. Den har mye rosa på seg,  men den virket for bred over forfoten. Det krølla seg i stoffet når jeg bøyde tærne. Nå er det adidas adistar ride 2 som skal testes. og de er bla..kanskje det er fargebytte som må til? Undrer...Bort med rosa og over på blått...tenk..da må jeg bytte ut t-skjorter og pyntestriper på tightsa...og alt det rosa superundertøyet mitt...Nei og nei..dette går ikke bra...aldri i verden ;)


Ergrer meg at disse ikke passet. Jeg ville kledd de så godt. Lunareclipse


Gir Adistar ride2 en sjanse. Disse ble med hjem. Tror jeg da:)




Ellers var det spinn intervall i går. Stappfull spinningsal. Det var gøy. Men med full sal trenger Move bedre ventilasjonsannlegg i spinningsalen. Jeg svetta som en gris og pulsen ble ikke intervallhøy.

I kveld er det min 3. tur med hytteplanfolka. Rundtomrunden. Litt tom i beina så lurer på hvordan dette skal gå. Men, siden  alle gode ting er tre satser jeg på en knallkveld hvor jeg bare flyter bortover og alt kjennes lett :) 


søndag 23. januar 2011

Søndagstur i ukjente spor. Langrenn fra Jonsetangen.

Påskestemning på myrene ved ugla


Nydelig vær å våkne opp til i dag. Sola skinte og avslørte aboslutt alt av hybelkaniner som hadde vill fest på bokhyller, på bordet og i særdelshet under trappa. Ett lite øyeblikk vurderte jeg å bare jogge en liten tur slik at jeg kunne gå på kaninjakt etterpå, men ombestemte meg og kjørte opp til Jonsetangen. Det var en lur prioritering. Været var fantastisk i dag. Sola varmet godt og det var påskestemning.

Det var ikke alt for mye folk. Jeg klarte å treffe kjente selv om jeg forvilla meg inn på scooterspor i ett forsøk på å plage færrest mulig med pitpuddelen Dina. i dag var ikke tid og fart viktig. Vi bare koste oss og nøt dagen. Garmin forteller om 15 km og vi var ute i ca 2 timer.

Jeg er jammen ikke helt sikker på hvor jeg gikk, men jeg hadde utgangspunkt fra Jonsetangen- gikk over Øyangen - mot Spålen (uff-for- noen-alt-for-bratte-bakker-og-smale-spor-og-umulig-å-ploge.) Deretter mot Øyangsrøysa og ned mot Øyangen og mot Mosjøen med avstikker mot Øyangen og tilbake til bilen. Sånn omtrent.

lørdag 22. januar 2011

6.4 km rolig rekresjonstur i nye sko

Løp The lost Higway-runden i dag. Roooolig.  Jeg hadde snittpuls på 139/71%. Farta var sikkert nærmere 8 min pr km.. Det er deilig med slike turer innimellom. Bare la beina jobbe, høre på musikken, bli svett og varm , men ikke andpusten. Ett bedaglig skravletempo. Bra for Dina at jeg hadde musikk på øret for ellers tror jeg hun kunne blitt svett i sine ører.;)

Musikk ja..jeg irriterte meg grønn for at spilleren min ikke funka..Jeg hørte jo ingenting..alt så ut til å være i orden...jeg ladet opp på nytt og vurderte å gå til spaceword for klage på den elendige spilleren som ikke funka. Den kostet jo hele 100 kroner i sin tid....men så sjekket jeg spill-lista og rødmet for meg selv. Noen har fjernet alle sangene. og det er selvsagt ikke meg! Mulignes bikkja! eller engler eller spøkelser...men IKKE meg. Av en eller annen merklig grunn fungerte den slik den skulle når den hadde musikkfiler å spille av.:) Nå er både AC/DC, Bigbang, Irene Reppen og CC cowboys sammen med en mengde andre klare for å underholde meg mens jeg leker milsluker.

Som nevnt prøvde jeg ut mine nye  Asics Kayano i dag. - Jeg tror jeg er glad for at G-sport har fornøydgaranti. Det var som de ble for harde under forfoten og hindret blodgjennomstrømning til tærne. Tærne dovnet bort ganske fort. Det er mulig pronasjonskontrollen stiver av skoen for mye for meg? Ellers satt de godt på snø-underlaget og var stødige på foten. Jeg skal gi de en sjanse til med andre såler og sokker...ellers så blir de nok bytta inn.

Slitsomt at det skal være så vanskelig å finne de rette skoene. Om noen har erfaringer med sko som passer til smale bein, med lav vrist, forholdsvis høy fotbue men som også trenger noe stabilitet på innsiden pga slakke leddbånd...ja..da blir jeg glad...Pegasus har vært fine på foten min. Fastwitch som jeg bruker på mølla går også fint...de fleste andre skoene har jeg gjort bomkjøp på...

Pappa er forresten veldig snill. Jeg klarte å låse bilnøklene inne i bilen i dag, han stilte som sjåfør og jeg fant til og med reservenøklen uten større leiteaksjon.

...og jeg har vært å registrert meg som kjøkkenkunde hos Norema...jeg må få ut fingeren å få gjort noe med kjøkkenet nå. Det greieste er nok å sette bort alt. Dyrere ja..men det skal jeg klare å leve med. Jeg hadde egentlig bestemt meg for hvit høyglans, men så så jeg hadde en som het strand hvit...så nå ble jeg jammen usikker :)

torsdag 20. januar 2011

4x4, supersett og shopping

Asics Gel-Kayano
Nå er det storsalg på løpesko og hjelp av løpseksperten Egil, skrøt  G-sport på facebook og la ut ett bilde av en halvnaken og svett mann.
 Ikke rart jeg måtte ta turen innom etter jobb i dag.Det er alltid hyggelig å handle med Egil. Stort smil, ivrig snakking og masse sjarm. Ikke fullt så halvnaken og svett...skuffende nok...Likevel endte jeg opp med en solid dose shopping..


skal ikke fryse på øra nei

..og hva kjøpte jeg?? Joo..nye sko med rosa på...rosa skilue (jøss..skal jeg bruke lue? ) og vinterstøvler...sånne jeg kan bruke når jeg skal lufte bikkja...sånne med rågummisåler så jeg ikke skal skli i lyskrysset og havne på nesa. Sånne som ikke er helt nedtråkka og skeive av beinstillingen min. -Jeg tror de gamle skal havne i søpla nå.

Jeg holdt på å kjøpe meg ett par støvler til også...brune og lange og med rågummisåle de også..stilige...sporty og bikkjeturvennlige. Hmm..jeg la de tilbake og gikk i tenkeboksen og lurer på hvor stor den strømregninga blir. kanskje jeg finner det ut før de går tomme...



jeg tror det er de mørkebrune bak her
som står i gangen min nå

Veit du forresten hva supersett er? Etter at Viggo har piska oss gjennom 4x4 intervall på mølle skal vi inn i salen og trene styrke etter supersettprinsippet. Det heter det sa Jan Helge da jeg forklarte hva slags styrketrening vi ha etter intervallen...først skal vi ha utfall med vektstenger på nakken og deretter rett over i knebøy før vi får 45 sek pause...da er det nytt sett med markløft før vi slenger oss ned på matta og trener magen og hofteleddsbøyerene med  med beinhev. Til sist skal vi dytte og holde igjen to og to med en fitnessball før det blir en runde med høye kneløft...Oga gjenta fra start tre ganger. Pulsen min er nesten like høy gjennom denne styrketreninga  som under intervallene. (Viggo, dette skal ikke du lese og konfrontere meg med på neste mølleøkt! Jeg orker ikke mer på mølla!! Basta! Bom!)






Hvis jeg skal oppsummere..
  • Det var godt å tøye ut skikkelig igjen. Merket at jeg var stiv etter tirsdag.
  • Jeg starta med drag på 11.2, og fortsatte med 11.4. det gikk fint, 11.6 gikk ikke fint, sure bein og hating og på siste intervall med 10% stigning måtte jeg gå fort mesteparten av tida...
  • Jeg fikk beskjed om at jeg kan løfte knea høyere og sparke mindre bakover og trene mer stabilitet og bli sterkere i magen.Så, da har jeg noe å jobbe med.
  • Dette er de beste og mest slitsomme timene jeg veit og en største grunnen til at jeg fortsatt betaler for innetrening. Ikke på grensen til selvpining en gang. Det ER selvpining:)
  • I helgen passer det fint med ski...

 Så må dere besøke bloggen til Ann Kristin. Hun er med på de samme 4x4 timene som meg og har virkelig gått inn for livsstilsendringer. Jeg er imponert over hva hun har fått til:)


onsdag 19. januar 2011

bilder fra hytteturen:)

 Man kan trygt si at hønene entret Søndre Fjellstølen i Valdres forrige helg. Vi har bildebevis. Den grå ullhøna er riktignok fastboende på Tussebo. Hun voktet hellige dråper til gjestenes ankomst.  Tre tobeinte og  en firebeint høne ankom hytta til Hønepønes foreldre en snøføykende og iskald fredagskveld.

Om du ikke visste det fra før kan vi si at høner både kan drikke i peisen, taste  i oppvasken, tørke mobilen, måke ski og smøre snøen.,  også  ler de av dårlige vitser og løser verdensproblemer. Kaklespråket er rikt altså..... Klukk-klukk...sa ehh..nei..vi er ikke Pål sine høner...


fastboende høne


Rapphøna og Hønepøne

Sekretuppa


vakthøne




Hønsefor for god kakling


Tester verpeområde 1

tester verpeområde 2

tester verpeområde tre

hyttetur og Rundtomrunden


3.5 mil på ski og 12 km med jogging på 4 dager. Slett ikke verst:)

I helgen har jeg kosa meg med gode venninner på hyttetur. Grethe og Hege fra den tiden vi var aktive i Røde kors og dannet foreningen "Den Røde Høne". Grethe hadde ankelen full av skruer og stilte som kokk og utkleder.. Hege stilte med lånt hytte og bil..og jeg... -jeg stilte bare med meg selv,  bikkja og en kagge med vin.

Både mobilen, garminklokka og kamera gikk tom for strøm før lørdag så det blir ingen opplastinger av skirunder og høner forløpig:) På lørdag var det ganske rufsete vær. Og kaldt. Hutre. Ikke var løypene kjørt opp heller. Dvs... -vi fant etterhvert noen gammel-oppkjørte løyper og vi endte opp på ca 15 km. Søndag morgen skinte sola og himmelen var knallblå- Temeraturen ga blå-lilla smørning og vi kom oss ut på en bittelitt lenger tur og møtte løypemaskin slik at sporene var helt nyoppkjørte. Deilig.. Tipper søndagens tur ble ca 2 mil ? Kvelden var kos med skravling

I kveld har jeg blitt med Jon Anders og Kjersti og løpt Rundtomrunden. Gikk så det suste. spesielt fra rundtom og til stadion. Ved rema-krysset klarte jeg å tryne noe skikkelig. Nesa gikk rett i isen. Sørgelig lite synlig så jeg kan ikke påberope meg idrettskade denne gangen heller. Knea er kanskje bittelitt blå om jeg ser godt etter...hmm..Ved stadion var det skravlestopp. beina rakk å stivne og turen fra byen og til Tolpinrud var blytung. Jeg endte opp med gå-jogge hjem igjen.

Jeg synes kondisen holder ganske greit med tempo det er lagt opp til. Det er nok verre for legger og bein med så lange distanser. -Forløpig...  Mrk. forløpig:)

Her er garminresultatene


fredag 14. januar 2011

Hvilepuls

I går tok jeg hvilepulsen igjen.

43 slag pr minutt.

Sist jeg målte var jeg på 47..og før det 52...og så 56...


I forhold til de som forsker på slikt betyr det at formen stadig blir bedre og at jeg øker sjansen for å bli skikkelig gammel;)...

Jeg får motarbeide den gode trenden med litt potetgull og vin på fjellet  i kveld tror jeg:) God helg :)




torsdag 13. januar 2011

Giddalaus, sliten og nye kule kjøkkengardiner

Planen var Viggotime i dag. 4x4 intervall på mølle og løpestyrketrening etterpå. Det gikk rett i dass. Orket ikke. Gadd ikke. I steder har jeg bare slakket på sofaen og ladet batteriene til helgenes hyttetur med ski, venninner og vin, vasket klær og hengt opp nye megakule hønegardiner på kjøkkenet.

Det verste er at jeg kjenner stikk av dårlig samvittighet. Jeg hadde jo egentlig bestemt meg for å få med mølletimen. Det er den som skal bedre kondisen min og gi meg mer fart i beina. - Også blir jeg på sofaen og smårydder hjemme i stedet?

Så, -da er det å prate fornuft med meg selv. "Marit..husk du har sagt at du skal lytte til kroppen din. Her gikk du på ski både lørdag og søndag. På mandag kjørte du opp pulsen på intervallspinn og på tirsdag løp du 11 km  laaaaangtur og ikke nok med det så gikk du 2x11 km på ski i går! Kanskje det er helt greit med en hviledag? Lade opp til skiturer i helgen, gjøre noe helt annet." Jeg nikker og er enig med meg selv men helt overbevist kjenner jeg ikke at jeg er. Sukk

Uansett...hønegardiner er råkult da:)

onsdag 12. januar 2011

skiturer, 2x11 km på Eggemoen



"Gli på ski..lenger frem..tyngden på en ski om gangen....kom igjen..sånn ja..neeeiiii..ikke helt sånn...ehh...hmmm..skal jeg ta stavene..gi meg den ene skia..." Stakkars Nan som skulle forsøke å gi meg skiteknikktips...hun konkluderte med at læringsskurven i 40-åra ikke er like bratt som den var for 30-35 år siden.

To turer på en dag...Jeg gjør det jo i påsken tenkte jeg da jeg ble enig med meg selv at dagen i dag var helt perfekt for 2 skiturer.  Jeg hadde  avtalt med Nan å gå på ski i kveld... -og Dina må luftes...men med erfaringen fra søndag kveld forestilte jeg meg at Dina i lysløypa på kvelden ikke var det helt store. Kl 13 på en onsdag var mer egnet for bikkje på skitur..og jeg kunne jo like gjerne gå på ski som på beina? Yepp...du ser den...? Så da ble det to runder i lysløypa på Eggemoen i dag. Supre forhold. Rolig tur. Snittpulsen ga sone 2 og det er rekreasjonstrening har jeg skjønt:. Når det er sagt blir det neppe to skiturer hver onsdag fremover:)

Jeg har ikke lastet over resultatet fra Garmin på kveldsturen, men tipper det ble ganske likt med turen først på dagen. Den finner du her.

Altså...22 km på ski i dag..ca 2.5 time ute. Snittpuls på ca 135/70%. Knall forhold.

Herlig tur..men kan noen  gjøre skumlebakken litt mindre bratt for meg...det er den siste bratte bakken rett før du kommer inn rundt fotballbanen...tryll den litt kortere og litt slakkere...sukk

tirsdag 11. januar 2011

Yes, I can :)

Jaja..jeg skal trene i dag sa jeg til mamma da jeg hentet Dina hund etter jobb..."det ser ikke ut som du har noe særlig lyst" sa hun..."nei, har ikke det" sa jeg...deretter siterte jeg Yngvar fra Puls og sa til meg selv at jeg har en jobb å gjøre...

I dag rakk jeg bort til gangbrua tidlig nok til å slenge med meg første pulje hytteplanløpere som skulle løpe Rundtomrunden på drøye 11 km. Egentlig hadde jeg tenkt å bare bli med dem en liten bit, men så begynte jeg å skravle med Turid og plutselig var jeg på Follumjordet. Rart hvor fort kilometrene går unna når man kan skravle underveis. Min første tur med hytteplanfolka og fellestrening. Jeg er så stolt av meg selv. Fellestrening har hatt en dørstokk like høy som postgirobygget.

Treninga med hytteplan fungerer slik at de tregeste starter først..og de beste til sist...da kommer vi såpass likt i "mål" at det kan bli litt fellesskravling etter turen. :) Burde vært slik på løp også..de beste kunne starte med handicap :D 

Ellers var det glatt i dag. Beina glapp og jeg merker høyreleggen har holdt igjen mer enn venstreleggen:) lurer på om jeg har en unskyldning til å kjøpe meg brodder og vintersko...noen som har erfaringer?

Turens pluss
  • Hyggelig skravling og rolig tempo og all frykt for at jeg ikke skal klare er blåst bort.
  • Fikk hilst på flere jeg skal på tur med i mai
  • Fin temperatur
  • Beina var mer samarbeidsvillig enn jeg hadde trodd etter intervallspinn i går.

Turens minus..
  • Jeg trodde jeg trøkte inn startknappen på klokka men det gjorde jeg ikke...så null logging fra turen
  • MP3-spilleren min hadde flatt batteri
  • Glatt underlag

mandag 10. januar 2011

langrenn og spinning og full uke


Jeg har knabba bilde fra google igjen..en lysløype er en lysløpe, er det ikke?
-Søndag..4 km langrenn med enarmsbruk og polerte løyper...ikke spør om tiden.
-I dag:: Intervallspinn med Viggo på Move
-I morgen: tja..Meierirunden med joggesko på beina
-Ioverimorgen...ski, uten hund, på Eggemoen
-Ioverioverimorgen ...intervall på mølle eller kortintervaller med hytteplanfolka..
-og på fredag reiser jeg for skihelg i Valdres...MED hund...blir ikke jeg sprek nå så vet ikke jeg :D


Søndagens akkja..og-sånngårnådagan-tur
Det er ikke stas å ha med bikkja på skitur når det er mye folk.  Har jeg langt bånd går hun over i sporet på motsatt side. Har jeg  kort bånd har jeg lært henne å gå på min høyre side. Med nye løyper er det veldig løst på kantene og stakkars snuppa mi synker nedi om hun kommer for langt ut. desperat prøver hun å holde seg 15 cm unna skiene mine. For å ikke lage stikkskader på bikkja med staven blir det enstavsgåing. Kjipt og slitsomt...Det er ikke uten grunn til at jeg har blitt god til å finne folketomme steder/tidspunkter slik at hun kan løpe lykkelig og jeg kan bruke begge armer og faktisk gå på ski:) Det er ikke bare fordi jeg er folkesky altså:)


I går hadde jeg en sånn slite-tur. Ikke hadde jeg trodd at Eggemoen skulle være full av folk kl 18 på en søndag. men det var det altså..sukk...Dina mista også to potesokker på turen. Helt nye til jul var de. Men ,noe godt kom det ut av de 4 kilometerne jeg holdt ut... Bikkja fikk lufta seg, og jeg fikk bekreftet at jeg ikke er så verst til å smøre egne ski. De ble slik jeg ville ha dem. Nesten... så det så:)


Viggospinning med intervall
Dette var det nærmeste jeg kom da jeg leita opp bilder for
 å vise hvor fint jeg har det på spinninga :D

I dag har jeg vært på Viggo-time igjen. Spinn intervall denne gangen. Jeg merket godt at det er en stund siden jeg var på spinning sist. Beina ble ganske tunge ganske fort. Svetten pipla som vanlig...

Er det forresten noen av dere superkule, megatøffe, vakre og vannvittig smarte sprekinger som veit om man kan få Garmin 305 til å vise kcal når man er innendørs?  og i tilfelle hvordan? Jeg sjekka bruksanvisning og prøvde å trykke meg rundt, men ble ikke klokere. Det hadde vært kjekt med mer enn bare pulsen altså.

Jeg avsluttet økta med en minøkt styrke for mage og rygg.


Dagens mat-tips
Etter trening har jeg ofte lyst på noe som er både varmt. litt søtt og godt.  da koker jeg havregrøt med vann, rører inn ett par store skjeer cottage cheese..inn i mkro'n...og serveres med kanel, splenda, litt hakkede mandler og skumma melk over..yummi..og veldig dugandes treningsmat:)


lørdag 8. januar 2011

Skitur på Eggemoen. Terningkast 6



Glad og fornøyd etter årets 2. skitur


Nydelig føre
Nydelig smørte ski (av meg selv)
Nydelig temperatur.
Nydlige lite folk så Dina kunne løpe løs mesteparten av tiden.
Nydlig at teknikken min ikke er noe dårligere enn i fjor.
Nydelig at kondisen er bedre enn i fjor.
 

 

I det hele tatt..en nydelig opplevelse i lysløypa på Eggemoen en lørdag ettermiddag/kveld.
Jeg gir totalopplevelsen terningkast 6
 
Lengde: 10.6 km
Bevegelsestid:  1:15

Snittfart: 8.4
Snittpuls: 146/75%
Kcalforbruk: 800
 



Her er garminloggen. Morsomt å se at den blir så annerledes enn løpinga. pauseavbrekket skyldes at jeg traff på kjentfolk og skravlet litt.
 
Dessuten må jeg bare si at jeg er fornøyd med at det bare tok en uke å få av de to ekstra julekiloene. Fort på ---> fort av. Det vil nok gå tregere med resten:)  men akkurat nå gleder jeg meg over at planen funker:

torsdag 6. januar 2011

Kortintervaller og min første trening med Hytteplanfolka:)

 Jeg veit ikke hvor mange ganger jeg har tenkt at jeg skulle slenge meg med på fellestreninger til Hytteplan. Unskyldt meg med at de løper for fort og for langt og at jeg bare vil sinke dem...også har jeg pinglet ut og dratt på min egen runde....

I dag skulle de ha kortintervaller i nabolaget. Da vil de ikke bli sinka av meg i allefall tenkte jeg. Kortintervaller...frem og tilbake på samme plassen. Det må da gå bra. Eneste ankepunktet mitt er at det kolliderte med 4x4 intervall på mølle med Viggo. Mine hat og diggetimer. Nesten den eneste timen som virkelig får meg til å beholde medlemskapet på Move. Likevel ble det uteintervall i dag. Det var veldig hyggelig. Til og med onkel Knut var med.

Treninga i dag var oppvarming, 10x100meter bakkeintervaller og nedjogging . 5.5 km tilsammen sier garminklokka. Hvordan det ellers blei veit jeg ikke, for jeg hadde ikke på pulsbelte og glemte å slå av klokka da jeg kom hjem:) Ikke har jeg giddet å overføre data heller:) Det kommer sikkert etter neste tur:)

Hmm..men lurer på om det blir tredemølle på torsdager altså..og å løpe med Turid og Jon Anders på tirsdager....tenke-tenke...


tirsdag 4. januar 2011

Meierirunden + noen spurter

Yngvar som skal få folk i form :)
I dag vil jeg starte med å sitere Yngvar. Han fyren fra nrk PULS som skal få tre dvaske sofaslitere til å krype to buksestørrelser på en mnd

- Jeg er egentlig litt lei av alt motivasjonspratet. Det er ikke gøy å begynne å trene. Du må bare se på det som en jobb og gjøre det, sier trener Yngvar Andersen
- Det er ikke stas hele tida. Men det kan jeg garantere alle som begynner å trene: En gang i framtida blir det gøy å trene, sier Yngvar.

- Ikke hver gang og ikke hele tiden, men rett som det er. For noen tar det en uke, for andre flere måneder å få glede av treningen, men det vil komme, lover han.

I dag var det ikke gøy å skulle ut. Hue verket, jeg var trøtt og hadde bare lyst til å slenge meg på sofaen og bli der. Men, det er ikke bare Egon Olsen som har geniale planer. Jeg hadde også en genial plan. Jeg hadde en plan om å slå følge med de treigeste hytteplanløperne på dagens fellestrening. I allefall på en del av løypa.  De løper forbi rett borti gata  her og der kunne jeg prøve å hekte meg på tenkte jeg.  Inni hue siterte jeg Yngvar om jobben jeg har å gjøre og Kristins Nike-sitat " Just do it" , fikk på løpestasen og fant ikke bikkjebåndet og ble dermed for treig til å treffe på fellestrenerne.

Med gamle 90-talls-slagere på øret ble det Meirerirunden. Nesten hjemme igjen skulle man ikke tro at det var samme kroppen inni klærne, som den som dro ut fra huset 40 min tidligere. Full av energi og godt humør og null huevondt  fant jeg ut at jeg ville løpe noen spurter mellom lyktestolpene på gangveien. Det var deilig å få fart på beina.

Nå er jeg veldig klar for badekar, en kopp te og sofakos resten av kvelden:)

Men før det..dere må gå å se på artikkelen i kondis om Camilla. Hun andre i The Pink running Queens

mandag 3. januar 2011

Nytt år, nye forsetter:)


fiskeburger, kjappismiddag ,
oppskrift om du klikker på bildet
 Mandag, 3 januar.

Ferdig innveid og klar for striskjorte og havrelefse:) 2011 er året hvor jeg skal løpe halvmaraton i Gøteborg og sykle fredagsbirken og komme meg på 60-tallet på vekta.

Jeg synes jeg var flink til å holde koken oppe gjennom 2010. Fra å pine meg gjennom 5 km på 40 min til å komme meg gjennom hytteplanmila på 63 minutter. Ikke at det er suverene tider, men jeg skynder meg langsomt og kroppen blir sterkere og tåler belastningen stadig bedre.
På treningssiden har jeg ikke andre planer enn å fortsette der jeg slapp i fjor. Trene 3-4-5 ganger i uka og øke lengde og intensitet gradvis. Lytte på vondter og forsøke å unngå skader og heller trene alternativt om jeg begynner å kjenne på slikt.

Også er det mat og sånn. Ukebladene bugner av alt mulig rart av tips og råd om hvordan man skal se lekrere ut. Jeg er ikke så opptatt av å se bedre ut med færre kilo. men jeg innser at kroppen bør bli lettere av andre grunner. Det er tungt å dra med seg mange kilo når det skal sykles og løpes og gås bratt i fjellet. Dessuten snakker man om 5 sekunder spart pr km. pr kilo. med 12 kilo er det 1 minutt pr km. 10 min på mila...hu...det er kanskje litt i overkant ..men du verden..tenk så mye gratis med lettere kropp:) Så nå Hege...uten at du vet det har jeg som mål å knuse deg på 5 kilometern...pass opp ..hehe
Hadde ønsket marsipan var grønnsaker. Det er ikke snilt med halv pris på julemarsipan...sukk...Jeg går harde tider i møte. Jeg skal ikke påstå at innveinga i dag var brutal. Den bare bekrefta det ubehaglige at høsten har gitt ett par kilo ekstra. Nå skal de bort. Helst sammen med 10-12 kg til.  Grethe Roedes gratisvektklubb og føring av all mat og telling av kcalorier er drepende kjedlig, men det fungerer. Det blir ganske sikkert mye wok og knekkebrød med makrell i tomat utover:)

Ønsk meg lykke til. Jeg trenger det:)

søndag 2. januar 2011

Sesongens første skitur


Ahhh..endelig ble jeg dratt med ut på ski.

Ok-ok...jeg veit det har vært flotte forhold i marka en stund. Har du vært på ski da Marit?, har vært ett gjennomgangsspørsmål fra venner og kjente. Det er da jeg kikker ned på skutuppa og serverer ett eller annet om at det har vært så kaldt og at bilen fusker og at..ja..mye jobb og ..og..og...For jeg har ikke kunnet skylde på skia. De har stått nypreparerte i garasjen siden midten av november. Men i dag kom vendinga. Kompis Dag stilte som sjåfør og smører og Dina og jeg ble med.

Vi gikk fra Damtjern til Løvlia med retur over Stubdalsflaka. Garminklokka ga en runde på 12 km og toppfart på 607 km/t. Hehe..ikke rart Dina var sliten da vi kom til bilen :D Puddelkraft er forresten veldig ustabilt. Det som er bra er at hun husker kommadoen andre siden fra i fjor. På Løvlia var det vannvittig med folk i dag. Vaffelkøen gikk helt ut til ytterdøra. Dag gadd ikke å stå i kø og det straffet seg for han ble iskald som hundepasser mens jeg hadde hyggelig skravling med skifolk i køen:)

I morgen er det jobb igjen.


lørdag 1. januar 2011

Oppsummering november og desember

Jeg glemte visst å lage en oppsummering for november, så da lager jeg en felles for årets to siste måneder.

November ble en bra treningsmnd. Jeg var på spinning og intervall på mølle og fikk gjennomført mine første turer på over mila:). I begynnelsen av desember ble jeg råforkjøla og dette er også tiden for de store rettebunkene. Denne kombinasjonen gjorde utslag på ant km ser jeg:) Uansett, jeg har begynt å like å løpe ute på snøen og jeg har kjøpt meg MP3-spiller. Det er to gode ting:)

Øvrig oppsummering får jeg ta i årsrapporten:) Tenk det..min første årsrapport:)

Desember: 33.55 km

31/12 6.7 km, roligtur ribbemarsjrunden
28/12 6.13 km mamma og pappa - hjem
27/12  45 min spinning.
26/12  5.9 km moderat
19/12 3.5 km rolig
12/12 6.32 km moderat
9/12  ca 5 km, intervall på mølle


November: 60.1 km

4/11 4x4 intervall på mølle og styrketrening etterpå. ca 5 km
7/11 7 km på Eggemoen. 6:30-7:oo fart. gj.snitt puls 85%
9/11 1 time intervall i sal og 2 km drag på tredemølle
11/11 4x4 intervall på mølle og styrketrening etterpå, ca 5 km 13/11 60 min spinn, 20 min styrke, 3.6 km løping
16/11 1 time intervall i sal, 40 min spinn og 3 km tredemølleløping m drag.
18/11 4x4 intervall på mølle, 20 min styrketrening. 5 km
20/11 10.5 km på snø. Saaaaktetempo. Nesten 1.5 time
23/11 30 min spinn og 2 km med drag på mølle.
25/11 4x4 intervall på mølle + 20 min styrke. 5 km
27/11 12 km på tungt underlag, 1:38. Rolig



2010....siste tur

Jeg vurderte å løpe The lost Higway i går. Det er ett lokalt løp som blir arrangert nyttårsaften av Luke The Drifters Running Team. Jeg prøveløp traseen for en drøy uke siden. Egentlig er det en trase jeg løper ganske ofte, bare motsatt vei. Selve runden er ca 5 km. med en seeeeeeeig laaaaaaang bakke. Litt vondt foran på leggen i går...litt demotivert med tanke på den laaaange seeeeeige bakken... litt med hund som måtte luftes godt før rakettsmellinga....ja, det ble til at jeg bestemte meg for en roooolig tur uten startnummer i stedet.

Det ble i underkant av 7 km, ca, 7.5 min pr km-fart og puls som lå på roligturfrekvens. En deilig tur og i dag er leggene helt fine:)

Dessuten, etter 3 turer med musikk, det har blitt ett must. -Så mye fortere turen går. Jeg som trodde det skulle være vanskelig å finne musikk... omtrent alt funker. Deilig.