lørdag 9. april 2011

Spurting, strekk? og oppussing


Er det ikke det ene, så er det det andre... Svakheter blir i allefall fort avslørt med nye treningsformer:) Jeg har funnet ut av bakside lår består av pinglemuskler. To dager med intervaller og hurtigløping satte sine spor.

Forrige mandag hadde vi uteintervall. Det var så deilig å legge løpetreningen ut. Dårlig kommunikasjon gjorde at ei til + meg møtte direkte på stadion....vi leita og leita etter de andre som etterhvert kom joggende fra Move. Mens de startet med noen stigningsløp tok vi en rask oppvarmingsrunde før vi heiv oss med på de siste dragene. Etterpå gikk ned ned på gressletta ved eleven og trente kortintervaller. Først løp vi om kapp 2 og to 6ganger. (jeg tapta hver eneste kappløping) Deretter løp vi 45 sekund + 15 sek gåpause. x10 rep...3 min pause og 10 nye rep...Tok litt tid å justere tempo for å holde alle dragene.

Muskla bak låra var støle dagen etter gitt. Gurimalla...Jeg som egentlig har trodd at låra mine var ganske seige...her ble jeg avslørt til gangs:)

Torsdag var det ny økt. Jogga en runde med Dina før jeg møtte de andre for uttøying. Deretter nye stigningsløp på Tartandekke før vi skulle øve på Northugrykk. Jeg skulle starte med å dra de andre, og ved 100-150 meter skulle den bakerste gå inn for å rykke. Jeg kom til svingen...da svikta bakside lår..vondt..null kraft....Det er godt ingen gikk inn i huet mitt da for glosene som surra rundt i gråmassen var ikke av det milde slaget. Ok...tissepause og nedjogging bør forsøkes tenkte jeg...den hurtigløpinga ville ikke bakside lår være med på....vondt-vondt-vondt...(helt ærlig tror jeg ikke kondisen min hadde holdt heller:D)..Uansett..jeg forsøkte å jogge rolig i stedet ..men det funka bare ikke...så, da dro jeg hjem til kjøkkenoppussing i stedet.


Hamstring er ett nytt ord jeg har lært meg. For de som fremdeles er uinvidde i hamstringverden... Hamstrings er fellesbetegnelsen for de tre musklene som ligger på baksiden av låret...Om det er en mild strekk eller bare lite samarbeid veit jeg ikke helt, men det er så ubehaglig at jeg måtte avbryte torsdagens løpetrening . Nå, to dager etterpå er det fremdeles ømt og vondt og særlig hockeystillinga kjennes ubehaglig
Nå  er det pån igjen med rolig løpetur for å varme opp musklene og kjenne etter om hamstringsa fungerer:)

Hva gjør forresten en kvinne når treninga går i dass...Jo, hun trøsteshopper...i går  ble det to singleter, to topper og en ny bukse (to størrelser mindre enn hva jeg kjøpte på samme tid i fjor:D )

 Kjøkkenet mitt har fått nye vegger.....har fått opp ny varmtvannsbereder..men ellers er det helt tomt...

PS....tror det eller ei:)...jeg overlevde to dager uten badekar mens jeg ventet på at nye bereder skulle komme på plass:)...:) 

8 kommentarer:

 1. Høres ut som noen skikkelig tøffe økter!
  Det er gøy når man kan kjøpe klær i mindre størrelser:)

  SvarSlett
 2. Hva er dette, skal alle skade seg nå? Er vi altfor ivrige når våren nå endelig har kommet? Krysser fingrene for at hamstring blir bra raskt. Gratulerer med å ha gått ned størrelser - da er det faktisk gøy å shoppe. (c:

  SvarSlett
 3. Grattis med småklær
  og som jeg sier til alle asfaltsyke.
  Ikke overdriv.

  Høres ut som rene landslagtroppen denne treninga du bedriver!

  SvarSlett
 4. Ligg på magen. Panna hviler på håndflatene foran deg. Press hofte og bekken ned i matta. Løft bena, 90 grader bøy i knærne. LØFT KNÆRNE FRA MATTA. Strekk ut begge bena, og tilbake, hele tiden knærne over matta. Gjenta x antall ggr. 90 grader bøy i knærne, press skosålene rett opp mot taket, x antall ggr. Du trener hamstrings uten vekter.

  SvarSlett
 5. Ok, glem min trege forklaring over her..check it out:

  http://gymglam.se/ovningsbank/ben-rumpa/liggande-bakside-benboj/

  SvarSlett
 6. Gratulerer med nye klær! Så artig! Og lykke til med restitusjon av hamstring! Satser på at det går fort over!

  SvarSlett
 7. pip..meg igjen.. Sjekk bloggen min i dag, DU har fått en utfordring!

  SvarSlett
 8. utfordringer tatt og sendt videre kristin. takk for tips om trening av hamstringsen også..det kommer nok til nytte:)

  Og det er morsomt med fornyelse av vårgarderoben. Det er ikke bare treningstøy man trenger i garderobeskapet, selv om man kommer langt med det også:)

  Janiche...ja..den asfalten altså..men jeg tror ikke jeg kan skylde på det..er nok mest at det var uvant med så mange spurter og at oppvarminga var litt for dårlig:)

  SvarSlett