mandag 3. januar 2011

Nytt år, nye forsetter:)


fiskeburger, kjappismiddag ,
oppskrift om du klikker på bildet
 Mandag, 3 januar.

Ferdig innveid og klar for striskjorte og havrelefse:) 2011 er året hvor jeg skal løpe halvmaraton i Gøteborg og sykle fredagsbirken og komme meg på 60-tallet på vekta.

Jeg synes jeg var flink til å holde koken oppe gjennom 2010. Fra å pine meg gjennom 5 km på 40 min til å komme meg gjennom hytteplanmila på 63 minutter. Ikke at det er suverene tider, men jeg skynder meg langsomt og kroppen blir sterkere og tåler belastningen stadig bedre.
På treningssiden har jeg ikke andre planer enn å fortsette der jeg slapp i fjor. Trene 3-4-5 ganger i uka og øke lengde og intensitet gradvis. Lytte på vondter og forsøke å unngå skader og heller trene alternativt om jeg begynner å kjenne på slikt.

Også er det mat og sånn. Ukebladene bugner av alt mulig rart av tips og råd om hvordan man skal se lekrere ut. Jeg er ikke så opptatt av å se bedre ut med færre kilo. men jeg innser at kroppen bør bli lettere av andre grunner. Det er tungt å dra med seg mange kilo når det skal sykles og løpes og gås bratt i fjellet. Dessuten snakker man om 5 sekunder spart pr km. pr kilo. med 12 kilo er det 1 minutt pr km. 10 min på mila...hu...det er kanskje litt i overkant ..men du verden..tenk så mye gratis med lettere kropp:) Så nå Hege...uten at du vet det har jeg som mål å knuse deg på 5 kilometern...pass opp ..hehe
Hadde ønsket marsipan var grønnsaker. Det er ikke snilt med halv pris på julemarsipan...sukk...Jeg går harde tider i møte. Jeg skal ikke påstå at innveinga i dag var brutal. Den bare bekrefta det ubehaglige at høsten har gitt ett par kilo ekstra. Nå skal de bort. Helst sammen med 10-12 kg til.  Grethe Roedes gratisvektklubb og føring av all mat og telling av kcalorier er drepende kjedlig, men det fungerer. Det blir ganske sikkert mye wok og knekkebrød med makrell i tomat utover:)

Ønsk meg lykke til. Jeg trenger det:)

5 kommentarer:

 1. LYKKE til; du føler at du trenger lykkeønskninger, men jeg er sikker på at dette klarer du også uten våre lykkeønskninger, for det man vil, det får man som regel til :-)

  Du skriver: "å skynder meg langsomt" samt "å trene alternativt om nødvendig": dette mener jeg helt klart at er viktig!! Kanskje viktigere enn vekt og annet tullball? Kanskje rett og slett det viktigste?? :-)

  Selv om jeg ikke har for vane å legge meg borti folks vekt og selv om jeg er ganske bestemt på at de aller fleste av oss som snakker om vekt ikke trenger å gå ned ett gram(!) (i alle fall ikke i helse/medisinsk øyemed) så har jeg forståelse for at noen vil ned noen kilo.... Så lenge man er fornøyd med seg selv i utgangspunktet så skader det ikke å forsøke å spise sunnere; og om det resulterer i minus et par kilo, ja så er det ikke noe galt i det. Så jeg ønske deg lykke til med det prosjektet også (selv om jeg er litt slanke-motstander hehe).

  SvarSlett
 2. Tusen takk for gode ord silja. Jeg liker ikke ordet slanking selv. Jeg får noia av det vektfokuset som er rundt omkring og særlig der hvor fokuset går på å være velykket, sexy og vakker, i stedet for sunn og frisk og ha en sterk kropp som får i seg det den trenger.

  Likevel må jeg stikke fingeren litt i jorda og innse at jeg må skjerpe kostholdet mitt. Ikke slik at jeg tror jeg er direkte usunn, men skjelettet mitt har godt av at jeg veier mindre. Jeg sliter også med å være tung når jeg skal gå bratt i fjellet. Lette venninner spretter oppover mens jeg får pust som en hvalross i nød :) Det høres så fint ut å justere kostholdet bare ved å spise sunt, men jeg må være litt slavisk en periode om jeg skal få vektnåla nedover. Jeg veit hva som skal til i teorien. Jeg veit også hva som skal til i praksis. De to tingene er ikke helt i samsvar :)

  SvarSlett
 3. Jeg syns du har fine mål for 2011. Gleder meg til å følge deg i år.

  Ang vekt så er det jo bedre å tenke livsstilendring fremfor slanking. Man skal jo leve med det, ikke ta en kur hvor man kanskje er miserabel hele tiden og så gå opp det man har tatt av og kanskje enda litt til etter at man er ferdig.

  Jeg prøver iallefall å gjøre små endringer i hverdagen, endringer jeg kan leve med. Sammen med trening så håper jeg at det vil gi resultater. Jeg vil så gjerne gå ned 5-6 kg. Logger også i vektklubben til grete roede. Greit å bli litt bevisst på hva man spiser.

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig i det med livsstilsendring også Camilla. Vi kan godt kalle det det i stedet for slanking. Men når målet mitt er å gå ned i vekt så kaller jeg det slanking også. For det er ett mål i seg selv. Ikke bare som følge av livsstilsendring. Logginga får meg til å "holde" meg i skinnet og ikke småspise tulleting på kvelden når jeg kjeder meg/fyser på ett eller annet. Nå ble det mye på slanking her...det var ikke meningen altså..treninga er uansett det viktigste...:)Selv om det har vært mest sofa og kortlaging i kveld. Bilen er fremdeles på rep og tidsskjema ble helt feil mens jeg venta på tlf fra verksted som aldri kom.

  SvarSlett
 5. Fine mål, skal følge med meg argusøyne.
  (psstt, jeg skal også livstilendre meg i 2011, noe må man da gjøre for å løpe fortere :-)

  SvarSlett